Pártalapítási fétis

2023. szeptember 15. 15:15

Ellenzéki pártszaporítástól még nem dőlt meg egyetlen stabil kormány sem.

2023. szeptember 15. 15:15
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Nincs ellenzéki megújulás, nincs koherens mondanivaló, nincs kormányzóképesség – egyedül a pártalapítás lett a baloldal egyik látványos kényszercselekvése. Vagy pótcselekvése? A politikusok a saját pártjukat természetfeletti erővel ruházzák fel, magukat kiemelkedő vezetővé nevezik ki, és abban bíznak, hogy valamitől, bár nem világos, hogy mitől, de ha majd összeomlik a rendszer, akkor a saját szervezetük fog majd tort ülni a romokon. Pedig ez kifejezetten hiú ábránd, naiv álláspont, szűk körű politikai látásmód. Ellenzéki pártszaporítástól még nem dőlt meg egyetlen stabil kormány sem.

A termelékenységi ráta növekedése kulcskérdés, hisz demográfiai problémával küszködünk. Ám a baloldali politikusok valamit félreértettek, hisz nem a gyermekek, hanem a pártok számát szaporították az elmúlt években. Mára történelmi töredezettség alakult ki – ennyire sosem volt elaprózódva az ellenzék.

De tegyük félre az ízléstelen viccet! Bármennyi szervezet is nő ki a semmiből, amíg nincs ellenzéki megújulás, addig nem fog előre lépni a baloldal. Ameddig ugyanazok a szereplők, ugyanazokat a sérelmeiket hangoztatják, illetve ugyanabban a hisztérikus hangnemben támadják a kormányt, nem fognak tudni választásokat nyerni – sem külön-külön, sem pedig együtt.

Ezt is ajánljuk a témában

A probléma az, hogy a megújulásra való szándék jele sem látszik. Sem szervezeti, sem pedig politikai értelemben, ahogy a baloldali politikusi elit is körbetáncot jár egy évtizede. Ma nincs a politika porondján az a személy és nem jött létre az a közösség, aki és ami képes felnőni a feladathoz.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2023. szeptember 16. 05:46
Mózes I. Konyve: szaporodjatok és sokasodjatok! Az ellenzék csak a Bibliát követi.
pollip
2023. szeptember 15. 19:46
Ellenzéki béranyák születik az új pártokat:-)))
nyugalom
2023. szeptember 15. 16:34
Mindegyik az emberek amneziajaban reménykedik!
llnnhegyi
2023. szeptember 15. 15:35
Minden egyes új párt alapítója azt gondolják hogy a nép már nem emlékszik korábbi munkásságukra . Az alapítók mulyák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!