Nincs megállás: érkeznek az új kerékpárutak Újbudára is

2023. szeptember 18. 18:43

A BKK közölte, a projekt célja, hogy minél többen válasszák a kerékpárt.

2023. szeptember 18. 18:43
Újabb kerékpárutakat alakítanak ki Újbudán.

Közlekedési fejlesztések valósulnak meg idén a XI. kerületben, amelyeknek köszönhetően javulnak a biztonságos kerékpáros-közlekedés feltételei. A kivitelezés elindult, és előreláthatólag még az ősszel befejeződik – tájékoztatott a BKK.

Arról is beszámoltak, hogy az újbudai közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések tervezésekor fontos szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a kerületben lévő köz- és oktatási intézményeket, üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat.

A projekt célja, hogy minél többen válasszák a kerékpárt

akár a mindennapi ügyintézéshez, a munkába, az óvodába vagy az iskolába járáshoz.

A beruházás során a BKK a napi kerékpárhasználatot segítő kisebb fejlesztéseket végez a Bartók Béla út, az Etele út, a Hengermalom út, a Szerémi út, a Bocskai út és a Karolina út által határolt területen;

kerékpárral két irányban járhatóvá teszi a Sopron utat, a Mohai közt,

a Lecke utcát, a Nándorfejérvári utat, valamint a Bukarest utca Kosztolányi Dezső tér és Kanizsai utca közötti szakaszát; több helyszínen helyez el kerékpártámaszokat, kiszolgálva a lakossági igényeket, kényelmesebbé téve a kerületben a kerékpár mindennapi használatát.

Nyitókép: BKK

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2023. szeptember 20. 09:58
Nevetséges cím, hisz Újbuda csurig van autópálya minőségű bringautakkal. Bezzeg a XVIII. XIX. ..stb kerületek. Na ott keressenek bringaút építési nyomokat!! A félgyogyó polgármester miatt a Nagykőrösi út közepén kell tekerni, mert még az útra benyúló gaztengert is kerülhetni kell, az autók, buszok között tekerve.
I_Isti
2023. szeptember 19. 21:31
Biztos sokan fognak bringázni, egy olyan környéken, ahol 70 millióért már egy 45 négyzetméteres lakást is lehet kapni…
Akitlosz
2023. szeptember 18. 21:02
Borzasztó.
lemez
2023. szeptember 18. 21:00
Ez most a klimaterror után a nagy globalista projekt.Schwab a világgazdasági fórumon bejelentette a világkormány megalakulásàt.Példaképe:Lenin.Mindenki járjon biciklivel,egy városnak elég egy kocsi a dolgaik intézéhez.Elzárva lenni városoktól,falvatoktól,nrm kell egymás társaságát keresni.Nemzetkózivé lett a vilàg,nem kell kocsi ,ház ,magántulajdon és mégis boldogok leszúnk.Jó,de akkor ók hova teszik a felhalmozott vagyonukat.Cdam mi biciklizzúnk ugye?Rá akarnak kényszeriteni olyan életformára amit mi nem akarunk.Étkezések,lárvák evése,mühúsok,közlekedés az elektromos autók bicikli kikényszeritése.Ezt kezdik nálunk a soros fizetett szolgái a szélsőliberális hazai csapata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!