Nincs megállás: érkeznek az új kerékpárutak Újbudára is

2023. szeptember 18. 18:43

A BKK közölte, a projekt célja, hogy minél többen válasszák a kerékpárt.

2023. szeptember 18. 18:43
Újabb kerékpárutakat alakítanak ki Újbudán.

Közlekedési fejlesztések valósulnak meg idén a XI. kerületben, amelyeknek köszönhetően javulnak a biztonságos kerékpáros-közlekedés feltételei. A kivitelezés elindult, és előreláthatólag még az ősszel befejeződik – tájékoztatott a BKK.

Arról is beszámoltak, hogy az újbudai közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések tervezésekor fontos szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a kerületben lévő köz- és oktatási intézményeket, üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat.

A projekt célja, hogy minél többen válasszák a kerékpárt

akár a mindennapi ügyintézéshez, a munkába, az óvodába vagy az iskolába járáshoz.

A beruházás során a BKK a napi kerékpárhasználatot segítő kisebb fejlesztéseket végez a Bartók Béla út, az Etele út, a Hengermalom út, a Szerémi út, a Bocskai út és a Karolina út által határolt területen;

kerékpárral két irányban járhatóvá teszi a Sopron utat, a Mohai közt,

a Lecke utcát, a Nándorfejérvári utat, valamint a Bukarest utca Kosztolányi Dezső tér és Kanizsai utca közötti szakaszát; több helyszínen helyez el kerékpártámaszokat, kiszolgálva a lakossági igényeket, kényelmesebbé téve a kerületben a kerékpár mindennapi használatát.

Nyitókép: BKK

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik