Mi a közös Indiában és Magyarországban?

2023. szeptember 08. 22:56

​Már sajnos megszoktam, hogy a magyar berendezkedéshez hasonló rendszereket inkább tőlünk keletre, és nem nyugatra találok.

2023. szeptember 08. 22:56
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Mi a közös Indiában és Magyarországban? Például mindkét ország vezetése tudatosan leépíti az oktatást.

​Már sajnos megszoktam, hogy a magyar berendezkedéshez hasonló rendszereket inkább tőlünk keletre, és nem nyugatra találok – Indiával pedig nem egy párhuzam rajzolódott ki Rahul Gandhi indiai ellenzéki vezetővel való találkozásunkon.

Rahul Gandhit már a neve is a politikára »ítélte«, ő a hatalmas Nehru-Gandhi politikai dinasztia örököse, és azért dolgozik, hogy egy demokratikusabb berendezkedést segítsen megvalósítani Indiában.

Az egyik legszürreálisabb intézkedés, amiről mesélt, hogy a jelen kormányzat Indiában számos tudományos magyarázatot kivett a tankönyvekből – köztük a periódusos rendszert, az evolúcióelméletet és a Pitagorasz-tételt is. És persze az autoriter berendezkedéshez méltó módon meghurcolják az ellenzéket. Rahul Gandhit magát például idén két év börtönbüntetésre ítélték, miután élesen bírálta a miniszterelnököt – fellebbezés után az indiai legfelsőbb bíróság nemrég felfüggesztette az ítéletet.

Nagyon inspiráló beszélgetés volt, mind az indiai kultúra, mind a nemzetközi kapcsolatok terén egy nagyon árnyalt gondolkodású politikust ismerhettem meg Rahul Gandhi személyében.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Mecel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. szeptember 11. 10:34
Hemzsegés a semmiről.
drinky
2023. szeptember 10. 13:19
semmi...
Málaga21
2023. szeptember 10. 10:43
"Rahul Gandhit már a neve is a politikára »ítélte«, ő a hatalmas Nehru-Gandhi politikai dinasztia örököse,..." A "hatalmas politikai dinasztia", az olyan demokratikusan hangzik.
jagdpancer
2023. szeptember 10. 09:55
Az ,hogy sok a cigány! Meg "sok" a morva Katja !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!