Le kéne kattanni a múltról és a jövőre kellene koncentrálni

2023. szeptember 07. 21:41

Erről az egész Horthy-ügyről, az egész szemfényvesztő ármánykodásról egyetlen mondat visszhangzik már napok óta a fejemben.

2023. szeptember 07. 21:41
Péterfy Gergely
Péterfy Gergely
Facebook

„Szegény Magyarország képtelen feldolgozni balsorsát. Képtelen megérteni, hogy a 20. szazadi urai – mostohaapái, ha úgy tetszik –, Horthy és a Kádár bántalmazó szörnyetegek voltak, gusztustalan pokolfajzatok. Oké, hogy egy nép emelkedettnek akarja látni a múltját, de van, amikor nem lehet szépnek hazudni a rútat. Magyarország 20. százada viszolyogtató és nyomorult. Nem lehet ártatlan, felhőtlen gyerekkort retusálni belőle, a púderen átüt a vér, a pacsulin a hullaszag. Le kéne kattanni a múltról és a jövőre kellene koncentrálni – ja, hogy azt épp most lopták el a magyarok orra elől? Micsoda pech. És még valami. Erről az egész Horthy-ügyről, az egész szemfényvesztő ármánykodásról, ami Magyarországon most folyik, egyetlen mondat visszhangzik már napok óta a fejemben, amit nem tudom, hol olvastam, és most valahogy a neten sem találom, úgyhogy lehet, hogy nekem jutott eszembe (de ha nem, akkor szóljatok), és ez így szól: azok a népek kénytelenek a múltjukkal foglalkozni, amelyeknek nincs jövőjük.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fortepan.hu, ad.: Jóna Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa-0
2023. szeptember 09. 14:44
Nem tudom mit gondoljak. Ez az alak Jékely Zoltán és Áprily Lajos leszármazottja anyai ágon. Szerintem ezt tudva különösen szégyenteljesek a megnyilvánulásai. Állítólag a családnak a szekuhoz is köze van, ki tudja melyik ágon.
Pelso j.
2023. szeptember 08. 20:00
Te nem tudtad, hogy ez kiváló téma, amíg ilyesmivel foglalkozik a nép, addig se mással? Méghogy jövő, nehogy már azon témázzanak az emberek.
belabarva
2023. szeptember 08. 18:54
Hülye Úr! Ezt mesélje el a sok , magának múltat hamisitó, sosemvolt ország lakójának is.
olajfa1
2023. szeptember 08. 14:41
"TÖRTÉNELEM AZ ÉLET TANÍTÓ MESTERE!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!