Kiverte a biztosítékot egy kerékpársáv Kispesten

2023. szeptember 13. 20:48

Közlekedési szakértők is javasolták, hogy hatalmas feszültséget fog okozni.

2023. szeptember 13. 20:48

Tiltakoztak a lakók Kispesten az új biciklisáv ellen, szerintük ugyanis szűk és nem biztonságos rajta kerékpározni, miközben ellehetetleníti a parkolást is a házak előtt – olvasható a Magyar Nemzet hasábjain. 

Kivágta a biztosítékot a lakosoknál a kerékpársáv felfestése a Hunyadi utcában” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Dódity Gabriella. A Fidesz fővárosi, korábbi kispesti képviselője elmondta: „fővárosi városházi forrásokból értesült arról, hogy az ottani közlekedési szakértők is azt javasolták, 

ezt a kerékpársávot ott és így ne valósítsák meg, mert hatalmas feszültséget fog kelteni a kerékpárosok és az autósok között. Mégis elkészült.”

Nem lelkesek a lakók

A lakók nem örülnek a kerékpársávnak, mert az utca rendkívül szűk, hatalmas forgalmat bonyolít, egyáltalán nem biztonságos rajta kerékpározni.  Autóikat sem tudják hol parkoltatni, a keresztutcák és a szomszédos utcák is telítettek, ellehetetlenítette a mindennapjaikat ez a kerékpáros projekt.

Nehezményezik azt is, hogy 

 

tájékoztatást sem kaptak erről a városvezetéstől, sőt a lakók sem kaptak választ a városvezetéstől az írásos megkereséseikre,

 

ahogyan egy éve Dódity Gabriellának sem küld választ a kispesti baloldali polgármester a lakók véleményét is tartalmazó levelére. 

A Hunyadi utcában élők tiltakozásul az utcára vonultak, már amelyiküknek a munkaideje engedte.

A kispesti Fidesz–KDNP-frakció többször is kérte, vizsgálja felül a kispesti önkormányzat az általa elkészített terveket, emellett Dódity Gabriella a kispesti képviselő-testületben és a Fővárosi Közgyűlésben is felszólalt ennek kapcsán.

Ellenzéki válasz

A terület megválasztott képviselője, a DK-s Domokos Gábor annyit válaszolt a kerületi testületi ülésen: 

tudják, hogy ez gondot fog okozni az ott élőknek. 

Karácsony Gergelyék válaszának lényege pedig az volt, hogy 

nem lehet leállítani a biciklisáv kialakítását, mert elveszítenék az erre elnyert uniós forrást.

 

Nyitókép: Soós Lajos

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2023. szeptember 14. 23:40
Szabadka és Palics között ami kb 6 km , minimum 60 ève ettől keskenyebb kerékpàr út van. Soha , de soha senki nem rinyált, hogy huuu de milyen veszèlyes lenne ! Hasznàljàk és hàlàsak az emberek, hogy védett zònàban kerekezhetnek. Ja, hogy kerekezve, sms-ezés közben nem elèg biztonsàgos ? Az viszont lehetséges.
Swansea2688
2023. szeptember 14. 12:50
"Közlekedési szakértők is javasolták, hogy hatalmas feszültséget fog okozni" Talán inkább előre jelezték.
polárüveg
2023. szeptember 14. 11:16
Gondolhatná azt az ember, hogy szakmailag alkalmatlan emberek hozzák a főváros közlekedését befolyásoló döntéseket. Csakhogy pont a legérzékenyebb, legforgalmasabb közlekedési ütőereket szűkítik le mindenütt Budapesten szisztematikusan, amely mögött egy a fővárosi közlekedést tönkretenni akaró szándék kirajzolódik. Agytröszt dolgozik itt a tönkretételen. Méghogy mesterséges forgalomkorlátozás a zöld Budapestért... Működik a magyart poltikába az SZDSZ által behozott anarchista eszme: minél rosszabb, annál jobb!
Pandaka pygmaea
2023. szeptember 14. 04:49
Mennyi uniós forrásról van szó? Csak mert pár vödör sárga festék (amennyiből kijön 1-1 ilyen "kerékpársáv") nem kerül milliárdokba, felfestéssel együtt sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!