Hivatalos: körözés alatt állt az esztergomi robbantó

2023. szeptember 21. 07:41

Az elsődleges vizsgálatok szerint rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

2023. szeptember 21. 07:41
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt szerda este nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a TEK Esztergom külterületi részére egy családi házhoz, ahol robbantás történt, az akció során pedig egy kommandós, valamint a robbantó életét vesztetette.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

Felrobbantotta magát egy férfi Esztergomban – egy rendőr életét vesztette

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát, és amit ért benzinnel.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy

rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert

a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajtóértesülés: ezért fenyegetőzött, majd robbantott az esztergomi férfi

Az intézkedés közben elhunyt egy rendőr, és maga az elkövető is életét vesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket. Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, addig a sajtó és a közvélemény türelmét kérik.

***

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik