Hidvéghi Balázs: A brüsszeli elit csúnyán leszerepelt

2023. szeptember 13. 19:46

„Kapkodó reakciókat, terjengős, önelégült nyilatkozatokat, és következésképpen a hitelesség elvesztését látni” – tette hozzá.

2023. szeptember 13. 19:46

A brüsszeli elit csúnyán leszerepelt – közölte Hidvégi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán közösségi oldalán, ahol strasbourgi felszólalását is megosztotta.

Brüsszeli hozzáállás

A kormánypárti politikus a bejegyzésben azt írta: „az elmúlt években a brüsszeli elittől látni lehetett mindent: 

arcpirító korrupciós botrányt, jobboldali kormányok elleni szüntelen támadásokat és egy teljesen benézett szankciós politikát, ami gyakorlatilag mindenkinek árt Oroszországon kívül.”

Amit viszont nem lehetett látni, az a hozzáértő, higgadt vezetés” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy Brüsszelben jobboldali fordulatra van szükség. Hidvéghi Balázs a közösségi oldalán az európai parlamenti felszólalásáról megosztott videóban azt mondta: „a Brexit, az illegális migráció, a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború, illetve az azt követő gazdasági válság mind-mind hozzáértő vezetést és megfelelő döntéseket igényelt volna. 

Ehelyett kapkodó reakciókat, terjengős, önelégült nyilatkozatokat, és következésképpen a hitelesség elvesztését látni” 

– jelezte.

Az értelmetlen brüsszeli központosítási törekvések minden politikai területen, vagy a konzervatív kormányok elleni szégyenletes ideológiai dzsihád mind megosztottságot eredményeznek, és gyengítik Európát” – fogalmazott a fideszes politikus. 

Korrupciós botrányok

Hidvéghi Balázs arról is beszélt: az Európai Parlamentben kirobbant hatalmas korrupciós botrányt és az Európai Bizottság botrányos vakcinabeszerzését is őszintén kell kezelni. Megjegyezte, az utóbbi ügyben már több mint 863 napja várják Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnökének SMS-eit. A fideszes EP-képviselő kritikával illette 

a tagállamoknak szánt helyreállítási pénzek tűrhetetlenül lassú kifizetését, és a sikertelen szankciós politikát is, amely érdemben nem igazán segített Ukrajnán, nem hozta közelebb a háború végét, de árt az európai gazdaságnak és az európai embereknek”.

Európának úgy kell visszatalálnia az egységhez és a hitelességhez, hogy először is elfogadja magát szabad tagállamok szövetségeként, majd meghatározza saját stratégiai érdekeit a világban” – zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.

A képviselő felszólalását itt tekintheti meg:

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2023. szeptember 13. 21:42
Egyébként jobboldal van kormányon Írországban, Görögországban, Finnországban, Lettországban, Svédországban. Kíváncsi vagyok, hogy milyen szüntelen támadások érik ezeket a kormányokat Brüsszelből...
lauderstenonis-2
2023. szeptember 13. 21:38
Egyébként nem akarom ezt a szerencsétlen idiótát megbántani, de az összes szankciót megszavazta 0rbán is. Mert a magyar támogató szavazat nélkül az EU nem tudta volna a szankciókat életbe léptetni.
lauderstenonis-2
2023. szeptember 13. 21:37
Mondja ezt a brüsszeli elit egyik tagja...
Takagi
2023. szeptember 13. 20:28
Alkalmatlanoktól mit várunk? Korruptak, és írányitottak. Minden téma áll, igazából semmivel nem foglalkoznak csak utasításra politizálnak. Rémálom ez az egész romhalmaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!