Görénykurzus

2023. szeptember 06. 21:17

Akkor most nem is írok semmit a minősíthetetlen Horthy dicsőítéséről.

2023. szeptember 06. 21:17
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Ma meghallgathattam Lázár János lázálmát, miszerint Debrecen a »vidék fővárosa«. Kérdezem akkor Budapest Budapest fővárosa?

Ad. 1. Nem értem, ha ennyire nem képesek fővárosivá, ezzel együtt európaivá  lenni sem ő, sem a társai, akkor miért Budapesten vásárolt hat éves fiának 200 nm-es luxus lakást?

Ad. 2. Az is igaz, hogy volt már egyszer – egy rövid időre 1944-ben — »az ország fővárosa«, az Ideiglenes Nemzetgyűlésnek helyt adó Debrecen, s a nagytemplom, de akkor egy katasztrófa után volt az ország. Persze ha innen nézem, ettől már most sem vagyunk távol…

És akkor most nem is írok semmit a minősíthetetlen Horthy dicsőítéséről, csak idézek egy sokkal autentikusabb személyt, Szabó Dezsőt, 1923-ból: 
»Görénykurzus: sokáig kerestem a megfelelő történelmi terminust az utolsó négyévi mocsárlázra. Végre ezt találtam aránylag legkifejezőbbnek, mert három jellemző sajátságban egyeznek: a görény sunyi, lop és büdös«.”

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 08. 10:41
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💙💙🌝🌜💙💙💙💙💙💙💙💙 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Krupp Skya
2023. szeptember 07. 18:41
Nem szeretem Horthyt Buzi volt és orvvadász. Ja, tévedtem ez mind te vagy Laci bácsi.
Szuperszig
2023. szeptember 07. 17:26
Jobb lenne zsírdisznó, ha inkább a Nugati téri kalandjairól írogatnál!
KBA98
2023. szeptember 07. 17:07
Magadról írtál görény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!