Gigatüntetés helyett minitünci

2023. szeptember 18. 20:03

Ismét nem jött össze.

2023. szeptember 18. 20:03
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Hetekig készült a független-objektív sajtó és a baloldal, hogy majd a szeptember 15-i tüntetésen megbuktatják az Orbánt. Spoiler! Ismét nem jött össze.

A magyar emberek egész egyszerűen nem kérnek a baloldalból. Nem kérnek belőlük a választáson, nem kérnek belőlük az utcán sem. Megszámolni is nehéz lenne, hogy mennyi ügyben és hány alkalommal szervezett már tüntetést a baloldal az elmúlt időszakban, azonban valamiért ezek sosem voltak igazán sikeresek.

Alig néhány százan mennek ki a megmozdulásaikra minden alkalommal, akik többségét már névről ismerni, a másik fele meg balos politikus, illetve újságírónak nevezett aktivista.

Mi lehet az oka a folyamatos kudarcoknak?

A helyzet egyszerűbb, mint gondolnánk. A magyarok (tudom, ez már Európában kuriózumnak számít, de) képesek használni az eszüket, és bizony rájöttek arra, hogy mi áll az egész vergődés hátterében. Mi értelme úgy tüntetéseket szervezni, hogy azoknak politikai, illetve érdemi haszna nincs? Sőt, inkább kellemetlenül csapódik le az embereknél.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Srácok, érdemes lenne eldönteni: ésszerű vitát és csipetnyi párbeszédet – vagy szimplán csak üvöltözést és kormányváltást akartok?

Nyitókép: Facebook/Képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik