Elveszítheti képviselői mandátumát a botrányairól híres Szabó Bálint

2023. szeptember 22. 12:48

Botka László szegedi polgármester szerint a közgyűlés zárt ülésen méltatlansági eljárás során, egyhangú döntéssel megszüntette Szabó Bálint képviselő megbízatását.

2023. szeptember 22. 12:48
null

Szabó Bálint napirend előtt kijelentette, álláspontja szerint jogszerűtlen és jogellenes a méltatlansági eljárás, mert még nem kapta kézhez írásban az őt elmarasztaló ítéletet. Kérte, hogy a közgyűlés ügyét ne tűzze napirendre, javaslatát azonban egyetlen képviselő sem támogatta. Szabó Bálintot a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen másfél év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ítélet szerint 2022. szeptember 21-én a képviselő a közlekedési szabályokat megszegve csatlakozott egy védett személyt szállító konvojhoz, majd erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök munkáját. Ezt követően egy demonstráción a rendőrségi intézkedést feltartva másokban riadalmat, megbotránkozást keltett.  

A képviselőnek törvényi kötelezettsége lett volna jelentenie a vele szemben hozott ítéletet, ezt a mai napig nem tette meg”

– mondta Martonosi Éva jegyző. A bíróság hivatalból értesítette az önkormányzatot, a jogszabályok alapján a képviselő-testületnek pedig kötelezettsége a méltatlanság megállapítása. A képviselők – Szabó Bálint személyeskedő hozzászólása és közbekiabálásai miatt – egyhangú döntéssel megvonták az ülésen a politikustól a hozzászólás jogát. 

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 23. 16:13
Érdekes milyen ÁVÓS feje van ennek a Hamasz terroristának.
ZUzoli Süli
2023. október 17. 20:44
ez a koma 1eszement kár volt megismerni is
Pandaka pygmaea
2023. szeptember 22. 13:41
Épp ideje volt hazaküldeni ezt a szerencsétlent.
DINO54
2023. szeptember 22. 13:32
Pótbüntetés: seggbekuki szárazon :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!