Elvehetik Novák Előd kéthavi tiszteletdíját

2023. szeptember 26. 08:56

A Mi Hazánk képviselője még egy májusi felszólalása miatt kerülhet bajba.

2023. szeptember 26. 08:56
null

Novák Előd országgyűlési képviselő egy korábbi felszólalásában olyan kifejezést használt, ami miatt vizsgálat indult, és ami tiszteletdíjának csökkentésébe is kerülhet.

A Mi Hazánk képviselője még egy májusi interpellációjában ugyanis „a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt”, valamint felszólalása további részében is az érintett 

etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg.

A politikus felszólalásában a „cigánybűnözés” kifejezést használta. Az ülést vezető elnök akkor figyelmeztette is, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen kifejezés használatától. A vizsgálat végén a T. Ház akár

Novák kéthavi tiszteletdíjának megvonásáról is dönthet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/KOVÁCS ATTILA

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 26. 17:10
Ezek az asszonnyal miért nem a gyereknevelésre koncentrálnak?
Akitlosz
2023. szeptember 26. 15:23
Bátor ember, aki nem enged a szemita állam terrorjának.
istvanpeter
2023. szeptember 26. 13:44
Hát, ami azt illeti, a cigányok azt vallják, hogy csak ők jelentik - rom, roma - az emberi fajt, a gádzsók meg kötelesek őket eltartani, vagy ha ezt nem teszik meg, erőszakkal és bármilyen módon jogosultak elvenni a javaikat. Mindez abból fakad, hogy túlságosan alacsonyak az erkölcsi és szellemi kapacitásaik, amit viszont az átlagosnál kisebb neuronszám és annak a nem megfelelő struktúrája határoz meg. Tehát, nem egy szándékos mozgásformáról van szó, hanem az objektív adottságokból adódó ösztönökről. Vagy is, röviden szólva a hülyeség objektív dolog.
paater-gregor
2023. szeptember 26. 12:24
Amennyi jó ma jut rassz alatt, az rendre romaútra szalad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!