Egy kis Bede…

2023. szeptember 17. 14:45

Pillantás a kilencedikről.

2023. szeptember 17. 14:45
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Meccsre megyünk a legidősebb unokámmal. Áron maga is focista (U17), imádja a focit, éppúgy, mint a nagyapja. Kicsit dühöngünk az érkezéskor és távozáskor; a VIP-autók miatt a tömeget ilyenkor kordonok mögé és közé szorítják. A „rendezők” húzzák rá az emberekre a vasrácsot, a sokaság menni akarna, félő a katasztrófa, a „rendező” ütni akar, kicsi híján meg is teszi, de aztán elmúlik a háború, béke költözik a szurkolók szívébe.

Bent, a stadionban, hiába barátságos meccs, szinte telt hát van; ez Orbánnak köszönhető, mondom Áronnak, és ő érti, mire utalok. Mert tényleg így is gondolom, Orbán csinált a fociból nemzeti ügyet, ezért aztán jönnek a népek látni a válogatottat, szurkolni. Jönnek családok, fiatal fiúk, lányok piros válogatottmezben, gyerekek nemzetiszínre festett arccal.

Igazi népünnepély, valódi családi program, mindenki magyar, nagyon magyar. Illetve nem mindenki. Pontosabban nem mindenkinek van joga annak lenni…”

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. szeptember 18. 16:40
Szar lehet idegenként élni a saját szülőföldeden (nem a hazádban)...
pumuklik
2023. szeptember 18. 12:50
"mindenki magyar, nagyon magyar" A zsidó németh pétert nagyon frusztrálja!
konfucius
2023. szeptember 18. 09:39
Senkit nem érdekel, hogy te, a kígyó lelkeddel, mit mondasz. Az egészet arra használod, hogy rugdossad a kormányt. Éppen ezért nem vagy oda való akkor sem, ha őszintén szereted a focit. Mások örömében ugyanis kárt teszel. Ezért jár a kiközösítés.
szsszs
2023. szeptember 18. 07:47
Látta vki a fotót? Én nem találom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!