Donáth Anna lebuktatta saját magát: nem kevés pénzt szerzett az EU-tól az általa kihasznált civil szervezeteknek

2023. szeptember 10. 12:06

A Momentum politikusa szerint „érdekes dolog, hogy mikor hogyan használjuk a civileket” a politikában.

2023. szeptember 10. 12:06
DONÁTH Anna

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője nyíltan büszkélkedik azzal, hogy milyen jól sikerült a baloldalnak becsatornáznia a civil szervezeteket a politikába, és mennyi EU-s pénzt sikerült szereznie ezen szervezetek támogatására – írja összefoglaló elemzésében a Magyar Nemzet.

Sikeresnek nevezte a „jászberényi modellt”, vagyis azt, amikor a baloldali pártok helyi civil szervezetek színeiben juttatnak be képviselőket az önkormányzatokba.

Személyesen büszkélkedett el vele, hogy Brüsszelben sikerült összekalapoznia 1,4 milliárd forintot, amelyből négy magyar civil szervezet részesült.

Mindezt úgy, hogy közben párttársaival azon munkálkodik, hogy a magyar kormány ne kaphassa meg Brüsszeltől a jogosan járó pénzeket, amivel többek között a tanárok fizetését tudnák emelni.

Az említett 1,4 milliárdos összeget az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium nyerte el, amelynek további tagjai az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete. Mindegyik szervezet rendszeres résztvevője a kormányellenes tüntetéseknek. Az Ökotárs vezetője, Móra Veronika 2021-ben például azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslat ellen, amelyet az Országgyűlés azért alkotott, hogy a milliárdos spekuláns által finanszírozott szervezetek átláthatóbban működjenek. 

A Kompország című YouTube-műsorban Donáth a civilek politikai szerepvállalásáról beszélt. Szerinte „érdekes dolog, hogy mikor hogyan használjuk a civileket” a politikában. Kijelentette, különbség van a kulturális, emberi jogi vonalon tevékenykedő civilek és azon szervezetek között, amelyek helyi ügyekben akár az önkormányzati választásokon is indulnak. Ugyanakkor egyértelművé tette, hogy mindkét féle szerveződést támogatják és szövetségesnek tekintik.

A jászberényi választási sikerrel kapcsolatban elismerte, a helyiek azért szavaztak végül bizalmat a baloldalnak, mert azok egy  civil szervezet neve és logója alatt indultak. Szerinte emiatt az emberek azt gondolták, ez a helyi civil szervezet a helyiek érdekeit képviseli, és „nem egyszerűen oda tették őket, nem egyszerűen ugródeszkaként használják a polgármesteri széket” – fogalmazott a volt elnök. Vagyis a lényeg – vonja le a konklúziót a Magyar Nemzet újságírója –, hogy a helyi civil szervezet logója eltakarja a pártok logóját.  

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2023. szeptember 10. 18:40
Annuska! Mindenki jobban járna, ha nekiállnál pornózni. Mi nézők talán.......
makapaka2
2023. szeptember 10. 17:49
A Momentum válik lassan a legundorítóbban viselkedő ellenzéki párttá. Kezdték az olimpia megfúrásával, aztán hazaárulóként viselkednek az EP-ben, Csinálják az ovis szintű kerítés bontogatást, újabban pedig külföldi túristákat szólítgatnak le, és hazudoznak nekik a diktatúráról, ami szerintük most Magyarországon működik, és meglopja az embereket.
Genusnextgen
2023. szeptember 10. 15:18
A birkáknak ott a CÖF-RÖF vonulgatva gyűlölködni, ez jobboldalon a civil életérzés Buksikák.
kekszalagosautistamarki
2023. szeptember 10. 14:16
Kun Béla is civil volt ezek szerint, meg Rákosi is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!