Brutális felvetés jött Németországból: elemzők szerint el kéne gondolkodni Magyarország NATO-tagságának felfüggesztésén

2023. szeptember 07. 08:30

A Die Presse vendégszerzői szerint az orosz hadsereg „inkább egy hordára emlékeztet, semmint korszerű fegyveres erőre”.

2023. szeptember 07. 08:30

„Ha a NATO felkínálná az orbáni Magyarországot Moszkvának, a magyar vezető kutyaszorítóba kerülne: választania kellene Moszkva és a katonai szervezet között” – olvasható a berlini Global Ideas Center virtuális nonprofit munkatársainak Die Pressében megjelent írásában.

„Az orosz elnök két éve úgyis ultimátumban követelte, hogy az Észak-Atlanti Szövetség váljon meg az 1997 után csatlakozott országoktól, így be kellene dobni, hogy Magyarország lépjen ki a szervezetből” – fogalmazott az összeállításban az agytröszt igazgatója, az intézet The Globalist című lapjának felelős szerkesztője.

Stephan Götz-Richter és Alexei Bayer úgy véli, „teljesen reménytelen a megegyezés” Ukrajna és Oroszország között, mert a két ország álláspontja messze esik egymástól. Függetlenül attól, hogy az orosz hadsereg teljesen leszerepelt, mert kiderült, hogy az irányítása csapnivaló, fegyverzete rossz és

 „inkább egy hordára emlékeztet, semmint korszerű fegyveres erőre” 

– írták az elemzők.

„Orbán Viktor tetteivel egy mini-Putyinra emlékeztet”

Hozzátették, hogy amit „Moszkva diplomáciai úton próbál elérni, az nem más, mint hogy teljesen kiszolgáltatottá, illetve védtelenné tegye Kijevet egy újabb invázió esetére. Ezzel együtt a katonai szövetségnek fel kellene ajánlania, hogy kivonul magyar területről.  Hiszen tetteivel Orbán Viktor már jó ideje egy mini-Putyinra emlékeztet”.

Richter és Bayer arra is kitértek a cikkben, hogyha „a NATO felkínálná az orbáni Magyarországot Moszkvának, 

a magyar vezetőnek választani kellene aközött, hogy inkább Putyin cimborája lesz-e, avagy kitart a katonai szervezet mellett.

 Azaz lelepleződne, így remélhetőleg észhez tér és visszatér a Nyugathoz. Ám ha nem, akkor a magyar választóknak azonnal el kell küldeniük a pokolba” – áll a Die Presse vendégkommentárjában.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 30. 14:34
Bárkit elküldünk magunktól. De nem azért mert kivülröl tanácsolják. Nem tudom gyurcsányt tanácsolták e elküldeni amikor 56 ötvenedik évfordulóján hermetikusan lezárta a Kossuth teret, nehogy a meghívott külföldiek tüntetöket lássanak.
Nasi12
2023. szeptember 30. 14:23
Csak hogy könnyebb legyen az ukránoknak a Balatonig menniük.
Tboyka
2023. szeptember 12. 17:48
Ha nem lenne olyan ország, amit úgy hívnak, hogy (Nagy) Magyarország, akkor a középkortól nem létezne Németország sem. A tatárok es a törökök már rég kiirtották volna őket. Érdekes, hogy azóta sem köszönték meg, hogy megvédtük a nagyra tartott nyugatot.
DrPepper
2023. szeptember 12. 11:17
Egy zavarodott elme zagyválásait olvassuk. A NATO Magyarországot nem az oroszoktól, hanem az ukránoktól, románoktól és a többi szomszédjaitól védi. Nem az oroszok mondták, hogy ha nem állnánk a NATO védelme alatt 2 óra alatt a Balatonnál lennének. Magyarország pedig a NATO-t elsősorban önmagától védi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!