„Nagyon megalázott!” – Borkai Zsolt felesége kipakolt

2023. szeptember 17. 18:56

Borkainé Havassy Myrtill az ATV-nek nyilatkozott: a férje egy törpetacskóval engesztelte ki, valamint felválva sírtak. Most pedig nagyon bízik a férjében.

2023. szeptember 17. 18:56

Borkai Zsolt feleségével Sváby András készített interjút, amely vasárnap este, a Heti Napló című műsorban volt látható az ATV-n. Az egykori győri polgármester felesége, Borkainé Havassy Myrtill most először beszélt a nyilvánosság előtt a férjét érintő botrányokról.

Érdekesség: Borkai Zsolt még július elején nyilatkozott a műsorvezetőnek, aki akkor jelentkezett be a győri polgármesteri címért, ezúttal függetlenként.

„Nagyon nagyon szégyelltem magam az emberek előtt”

 – mesélte Bokrainé Svábynak. „Az első pillanattól kezdve láttam a szemében azt, hogy ezt nagyon-nagyon megbánta” – mesélte Havassy, hogyan élte meg azt, amit a férje tett azon a bizonyos horvátországi hajóúton. Az interjúban emellett kifejtette, hogy a történtek mennyire megalázták őt, illetve hogy „egy nőt a nőiességében megalázni, ez a férfiak részéről a legcsúnyább dolog”.

Havassy kifejtette, hogy bár nem szerepelt a bakancslistáján az, hogy valaha interjút adjon, viszont úgy gondolta, a téma annyira felkavarta az országot, hogy neki is el kellett mondania a véleményét. Elmondta: nem egyeztette a férjével, hogy mit mondjon, valamint azt is megosztotta, hogy maga miatt nyilatkozik, nem a férje miatt.

Elmesélte, hogy amikor a férje elmondta a horvátországi történéseket, szűk családi körben vallott, s a férfi mindvégig a nő szemét kereste, aki úgy érezte, „itt van egy test, s belül üres”. Sosem gondolta volna, hogy ilyen megtörténhet, viszont azt nyilatkozta, hogy visszatekintve látja az okokat. „Ez a házasság abba a szakaszába érkezett, hogy elfáradt” – szögezte le. „Most már érzem, hogy miért történt mindez.”

„A mai eszemmel azt mondom, hogy köszönöm szépen”

– majd kifejtette, hogy azért érzi így, mert „ha akkor ez nem történik meg, akkor lehet hogy ma már nem vagyunk együtt”. „Nem is gondoltam, hogy én el szeretnék válni, én inkább a megoldást kerestem” – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a kérdéses videót máig nem látta s nem is fogja megnézni.

„Egyszer én sírtam, egyszer ő sírt”

– idézte fel azokat a pillanatokat, amikor a férje először beszélt számára az eseményekről. „Az első pillanattól kezdve láttam a szemében azt, hogy ő ezt megbánta” – tette hozzá. „Soha nem kiabáltunk, mindent emberi hangon próbáltunk megoldani.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a hajón történekről annyit mondot, hogy „a férjem egy borzasztóan befolyásolható ember”. „Ripityára téptem szét” – mesélte el az inggel kapcsolatban, amit a férje a képeken/videón hordott, ugyanis nem akarta azt már többet látni. 

„Egy kis törpetacskóval ajándékoztak meg”

 – mesélte arról, hogy Borkai Zsolt ezzel a gesztussal próbálta meg „visszaszerezni” a feleségét.

„Én ezt nem tudom” – mondta annak kapcsán, hogy a férje minden titkát elmondta-e neki. Ezután Sváby átvezette a témát Borkai pletykált törvényen kívüli gyermekére. Ennek kapcsán Borkainé elmondta, hogy tud erről a pletykáról, viszont biztos, hogy nincsen a két közös gyermekükön túl harmadik gyermeke a volt polgármesternek. Borkainé le is szögezte gyorsan, hogy „soha meg se fordult a fejemben”, hogy ő egy first lady a polgármester mellett, hanem ő egy feleség, egy anyuka, aki a háttérből figyeli a sikeres férjét.

Elmesélte, hogy az első közös utunk Asztrik nyugalmazott főapáthoz vezetett a botrány kitörése után, akinél a templomi esküvőjük volt – huszonöt évvel a polgári esküvőjük után. 

A politikai ambíciók kapcsán elmondta: annak örül, hogy a botrány óta eltelt négy év olyan négy év volt, amikor nem azt a Borkai Zsoltot látta, aki mindig harcol és mindig sikeres akar lenni, 

hanem azt a Borkai Zsoltot, akinek kihúzták a lába alól a talajt

 – így „felcsillant a szemem, hogy ismét vannak céljai”, mesélte.

„Soha többé, sehol nem szeretnék erről nyilatkozni” – zárta Borkainé az interjút, majd leszögezte, hogy „nagyon bízom a férjemben [...] mindig mellette leszek, és fogni fogom a kezét”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. szeptember 18. 04:55
Myrtill ,az az oka hogy eltűrted a megaláztatást,mert egy gyári munkás feleségének lenni ,az pár társadalmi réteggel lejebb van az elvárásaidnál. Így inkább ügy teszel mintha.......és lenyeled a békát.
Unknown
2023. szeptember 18. 04:51
Pedig ha a videót látta volna!…
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 18. 02:14
Hogyan lehet “felválva” sírni?
Isten jobb keze
2023. szeptember 18. 01:18
A női önbebecsülés mind valamit?? Semmit! Irány a WC- húzd le magad..??!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!