Az ukrán határon tüntetnek a magyar gazdák az Európai Bizottság döntése ellen

2023. szeptember 15. 22:36

Magyarország nemzeti hatáskörben védekezik a brüsszeli döntéssel szemben.

2023. szeptember 15. 22:36

Az Európai Bizottság pénteken, pár órával a határidő lejárta előtt jelentette be, nem hosszabbítja meg az ukrán gabonafélék importstopját.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, 5 országban, köztük Magyarországon is megszüntetik az ukrán termények behozatalára vonatkozó tilalmat, arra hivatkozva, hogy a piaci torzulások a szabályozók véleménye szerint már megszűntek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége rögtön reagált a hírre, és bejelentették, hogy vasárnap Záhonyban tüntetnek.

A hírre az Agrárminisztérium is azonnali intézkedéssel válaszolt. A péntek esti Magyar Közlönyben már meg is jelent, hogy  szeptember 16-tól 24 ukrán termék behozatalát tiltja meg a kormány. 

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor


 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. szeptember 16. 08:26
Szerintem@: Nahát, elégetnéd, amit ner haverok, strómanok hoztak be ( mindig jól informáltan, ugye) ?
Szerintem
2023. szeptember 16. 08:12
Ami már bent van az országban, azt arra alkalmas erőműben, a fűtőértékének megfelelő áron el kell égetni.
EX_Terminator
2023. szeptember 16. 07:53
Abban a pillanatban hogy engedélyezik ugyanott tartunk.
zsiráf
2023. szeptember 16. 07:41
Jól teszik. Más megoldás nincs mint a kilépés. Inkább az anyagi nehézségek, minta a teljes lenullázott gyarmati sor. Lásd az afrikai országok, ahol a gyarmattartók remek hasznot húznak, az átlag embernek abból nem jut...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!