Alapítsunk pártot, mert kell a pénz!

2023. szeptember 10. 07:24

Jakab Péter és Márki-Zay Péter után Vona is belevágott a nagy kalandba.

2023. szeptember 10. 07:24
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„Trendi, ha van egy saját szervezeted, viszont lúzer vagy, ha egyedül maradsz. Az egykori hatpárti szivárványkoalíció osztódással szaporodik. Jakab Péter és Márki-Zay Péter után Vona is belevágott a nagy kalandba. Kilenc hónap múlva önkormányzati választások lesznek, ami komoly anyagi forrást jelenthet. Ám sok az eszkimó és kevés a fóka, így nem csoda, ha a közeljövőben úgy egymásnak esnek, mint a piaci kofák a fókazsír árán. Most mindenki Vonára figyel, de nem lesz ez mindig így. Több támadás éri majd a baloldalról, végül a kutyát sem fogja érdekelni. Ami érdekes, az a sajátos pályaút: Fidesz-tagból Jobbik-elnök, majd Gárda-alapító, később középre húzódó Simicska-szövetséges, végül a Spinoza-házban a baloldalnak hajbókoló széplelkű baloldali politikus. Pénzt kereshet ugyan a pártjával, ám belátható időn belül szükségszerűen kudarcra van ítélve. Mert valójában ő egy politikai kalandor.

Túlkínálat a baloldalon

Annyian vannak, hogy már összeszámolni is komoly szellemi erőfeszítést igényel. Elemző legyen a talpán, aki felsorolja a versengő ellenzéki pártok nevét – nem is beszélve az elnökökről – és nem követ el hibát.

Soha ennyi baloldali párt nem versengett még az ellenzéki szavazók bizalmáért, ahogy a rendszerváltoztatás óta sem volt ilyen sok frakció a parlamentben – ezek vitathatatlan tények. Politikai túlkínálat van, ennyi pártot és ilyen sok megélhetési politikust nem fog eltartani a baloldali szavazótábor. Ennek ellenére egyre csak szaporodnak. Mindenki a saját, önös érdekeit nézi, illetve anyagi egzisztenciáját félti. Úgy tűnik, hogy sem szellemi muníció, sem pedig szorgalom nincs arra, hogy építkezzenek és valami összefüggő érvényes politikai állítást tegyenek Magyarországról. Ezért akar mindenki magának egy pártot, és ezért akar – kis túlzással élve – mindenki elnök, vagy legalábbis vezető politikus lenni. Így látja biztosítva saját politikai karrierjét.

Mert kell egy csapat – mondta volt bölcsen Minarik Ede. De, mint közismert, a mennyiség sosem csap át minőségbe.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 29. 23:03
Kohn hot-dogot sütöget a Bank of America előtt. Odamegy hozzá Grün. - Te Kohn, le vagyok égve, egy vasam sincs, éhes vagyok. Adnál egy hot-dogot? - Bocs, de nem tehetem. Megállapodtam a bankkal. Ők nem sütnek hot-dogot, én pedig nem adok hitelt.
connorj
2023. október 29. 23:02
https://www.thefunpost.com/hu/beachgoers-not-see-funny-beach-moments?ly=native_one
Advocate
2023. szeptember 11. 13:04
Jól tette, hogy visszatért a politikába, értelmes faszi és azokból lássuk be most éppen hiány van. Legalább lesz kire szavazni a Fideszből kiábránduló de a baloldalra sosem szavazó válsztóknak! Hajrá!
gekk
2023. szeptember 10. 19:50
Kanmacskagekk 2023. szeptember 10. 12:42 Te meg feriszoponc vagy? Esetleg vonaszoponc? Utóbbinál még van esélyed! :)) Ja. Egy egybites orbitszoponc csak így tudja elképzelni a világot. A mocskos kis szolgalelke ennyire képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!