Ahány nap, annyi új balliberális párt

2023. szeptember 12. 11:21

Az országgyűlési baloldal törpepártjai ugyanis a szemünk láttára járják haláltáncukat.

2023. szeptember 12. 11:21
KAR¡CSONY Gergely; DOBREV Kl·ra; M¡RKI-ZAY PÈter; FEKETE-GY’R Andr·s; JAKAB PÈter
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Mesterházy Attila, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és most Vona Gábor. A baloldali parlamenti törpepártok agóniáját látva egymás után alakítanak szebb napokat látott politikusok »saját« pártot. A modell adott: addig kell a közösségi médiában like-okat vadászni, tv-stúdiókban okoskodni és »közvélemény-kutatásokat megnyerni«, ameddig be nem kerülnek a Gyurcsány Ferenc által gondozott »Elnökök Signal-csoportba« és nem tudnak a következő ciklusra egy jó alkut kötni. Mivel a balliberális torta mérete adott, a szemünk láttára osztják azt újra.

A dollárbaloldal hat pártja tavaly nem engedte maga mellé és parlamenti frakcióhoz jutni a »hetedik« pártot, amely felszívhatta volna a velük és a kormánnyal elégedetlen szavazókat, ezért most egy valós pártcunami zúdul rájuk. Nem alakulna ennyi új balliberális formáció, ha a pártalapítók nem éreznének egy erős ellenzékváltó hangulatot. Az országgyűlési baloldal törpepártjai ugyanis a szemünk láttára járják haláltáncukat: az MSZP januári javaslatát, miszerint a hivatalban lévő polgármesterek automatikusan — azaz előválasztás és/vagy háttéralkuk nélkül — indulhassanak újra, a többi párt meg sem hallgatta. A közös EP-listára vonatkozó javaslatukra sem reagált senki. A Párbeszéd által rendelt »kutatás« pedig, amellyel annak az LMP-nek könyörögtek Jávor Benedek újbóli EP-mandátumáért, amelyet korábban elárultak, leginkább a tragikomédia kategóriájába tartozik.

A Jobbik, LMP, MSZP és a Párbeszéd a legtöbb kutatás szerint már nem jutna parlamenti mandátumhoz, így a 2024 júniusi EP-választás sok újrakezdő politikus fantáziáját mozgatja meg. Jogosan, mondhatjuk, mivel a Jobbik és az LMP 2009-es, vagy a Momentum 2019-es EP-szereplése jó ugródeszka volt későbbi Országgyűlésbe jutásukhoz.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. szeptember 12. 19:53
Nem baloldal, hanem liberálfasiszták, de a különbség elhanyagolható.
balbako_
2023. szeptember 12. 16:43
Nem a Fidesztől visznek el szavazókat.
gyaloggos
2023. szeptember 12. 15:55
AZT nem tudom, MIÉRT gondolja Kiszelly, hogy ama új párt baloldli, hiszen még SEMMIT nem tudni róluk. AMÚGY a baloldaliságot pejoratív értelemben használjuk már csak, pedig a BALOLDALISÁGGAL semmi baj nincs.
mondeos
2023. szeptember 12. 15:07
Ha én ellenzéki szavazó, napláne megmondó ember lennék, akkor azt mondanám, hogy nem 100 acsarkodó, rikácsoló,a moslék körül lökdösődő párt kell, hanem 2-3 tehetséges ember, akikre a többség rábízná az ország vezetését. Ennyi a titok, ennyit segítek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!