A közpénz ilyetén célú felhasználása nálunk ősi szokás

2023. szeptember 01. 12:00

Azonban egy rendes feudalizmusban az akadékoskodó parasztot talán deresre illik húzatni.

2023. szeptember 01. 12:00
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Olvasom, hogy a falu jegyzője paradicsomkaróval verte azt a férfit, aki számonkérte az állítólag közpénzből vett luxusautót. Le is jobbágyozta, mondván, takarodjon a putriba a kölykeivel.

A közpénz ilyetén célú felhasználása nálunk ősi szokás, mint azt már a pápai és velencei követek is megírták a 16-ik században. Idáig még rendben is lenne a dolog. Azonban egy rendes feudalizmusban az akadékoskodó parasztot talán deresre illik húzatni, és a hajdúval megbotoztatni. Karóval kéremalássan, egyik paraszt ront a másikra. Úgyhogy van még mit tanulnunk feudalizmus terén. Bízom abban, hogy keleti autokrata elvtársaink hasznos útmutatást adnak és segítséget nyújtanak majd a feudalizmus építésében.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Ficsor Márton (Mandiner)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2023. szeptember 02. 10:18
Kedves arcodat nem vállaló martin! (Miért rejtegeted szakáll mögött az arcodat és miért bújtatod szemedet üveg mögé? Nézz szembe a valósággal! Gyáva vagy!) Szóval! A nyugat rabszolgasorban tartja/tartaná a fél viágot. A feudalizmusban kevesebb a kényszer.
tapir32
2023. szeptember 01. 19:26
Hiába próbálkozik az ellenzék a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével, az EU-s pénzek visszatartásával megbuktatni a kormányt, ha az ellenzéknek hiteltelen a szava, hiteltelen a szakértelme, hiteltelenek és alkalmatlanok a vezetői.
Héja
2023. szeptember 01. 17:33
Marci,kerüld a derest meg a kalodát ebben a feudális országban. Ha összefutnál egy pandúrral vagy szolgabíróval,eszedbe se jutna humorizálni, pláne nem ilyen gyöngén.
ghelmddfd
2023. szeptember 01. 14:56
A közpénz ilyetén célú felhasználása nálunk ősi szokás megírták a 16-ik században. ----------------------------- 1. Köz hangot dúrgerni, bullshit hang, a célt is, libernyák, magyarnak remu van, a haszont is, libernyák hang, sklavenaufstadni, örmény. 2. Ősi szokás azt az izét verni, az értelmetlenségi fingrsiták,a habubsdászot, a jegyelő izét, fingem nem van, nem makogem az új-ónemmagyart. 3. Nem, nem írták, hisz rossz a perspektíva. Ahol volt az, hogy a libernyákok az Allmendét tulajolták, vagyis tolvajolták, ez volt az ájróperizmus, éshogy mi magyarok ezt nem igen rakjuk, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!