A gyűjtőnév: ukrán

2023. szeptember 16. 08:03

A helyzet megoldhatatlan, egészen addig, amíg Kijevben nem kapnak parancsot a tengerentúlról.

2023. szeptember 16. 08:03
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Hogy valójában ukránok lennének, semmiben nem különbözik azoktól az éles meglátásoktól, hogy kurdok nincsenek, csak hegyi törökök, valamint a baszk és katalán nemzet csak fikció, spanyol mindenki, hadd ne soroljuk tovább a 20. század eszelős baromságait. Ukrajna azonban két körrel hátrébb tart politikában, gazdaságban, gondolkodásban. Ezzel nem is volna baj, ha túszként nem terelnék maguk előtt az elrabolt magyar közösséget.

Innentől a helyzet megoldhatatlan, egészen addig, amíg Kijevben nem kapnak parancsot a tengerentúlról, hogy tessék rendezni a szomszédságpolitikájukat, ne sanyargassák tovább a kisebbségeiket.

Ukrajna ugyanis így működik: alapvetően kívülről döntenek a sorsáról, ami pedig belül keletkezik, annak semmi haszna. Teljesen mindegy, hogy háborúznak éppen vagy sem, hiszen a másik ember tiszteletét, a valódi együttélés módozatait bőven lett volna idejük velünk együtt megélni.

A mi feladatunk tehát kettős: egyrészt mindig elmondjuk, hogy a kárpátaljai magyarság a magyar nemzet elválaszthatatlan része, másrészt amíg az ő helyzetüket nem rendezi Ukrajna, minden létező helyszínen és alkalommal megakadályozzuk, hogy Európa szervezetileg, testületileg is rábólintson erre az államalakulatra.

Ez a legkevesebb, amit tehetünk, és ezt is meg kell tennünk a honfitársainkért. Mert ha nem tennénk meg, nagy és megbocsáthatatlan bűnt követnénk el ellenünk, magunk, mindannyiunk ellen.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pesti Srácok

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. szeptember 19. 12:10
Sajnos ez egyelőre a legtöbb, amit teszünk. Majdnem annyit hisztizünk az OTP-ért, mint a teljes kárpátaljai magyarságért. Ehhez hozzátéve Ukrajna területi integritását emlegető kormányzati és elnöki tirádákat, sajnos le kell vonnunk a keserű konzekvenciát: a kormány ebben a kérdésben nem képviseli a magyarság érdekét. Tessék megnézni, az ukránok hogy taposnak és égetnek magyar zászlót, és tessék elolvasni, mit nyilatkozott Vidnyánszky. Aztán tessék megnézni, hogy a kormány mit tesz. A kép sajnos teljesen egyértelműnek tűnik, és ez vérlázító!
connorj
2023. szeptember 16. 12:23
400000 nem elég.
nemecsekerno_007
2023. szeptember 16. 10:57
A gond az, hogy az EU is addig van amíg az USA akarja.
B_kanya
2023. szeptember 16. 10:21
"pesszimista 2023. szeptember 16. 08:45 A helyzet nem változik, mert az USA korlátlanul nyomtathatja a dollárt, hiszen azt a világ országai fizetik. " A szaúdiak már nem csak dollárért adnak olajat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!