A Fidesz leginkább egy öngyilkos szektára hasonlít

2023. szeptember 21. 21:06

A szekta veszélyezteti tagjai életét, a külvilág erre adott reakcióját pedig a gonosz támadásának tartják, ami ellen harcolni kell.

2023. szeptember 21. 21:06
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Nem lehet elmenni szótlanul amellett, hogy Orbán Viktor rendezvényei, gyűlései, megbeszélései, nyilvános programjai és médiaszereplései megdöbbentő módon és kísértetiesen hasonlítanak a vallási szekták és szektavezérek működéséhez. A Fidesz leginkább az öngyilkos szektákra hasonlít, Orbán pedig tökéletes tükörképe az öngyilkos szekták kultikus vezéreinek. Orbán követői és hívei pedig megszólalásig olyanok, mint Jim Jones öngyilkos szektájának fanatikusai, akik lemondtak a gondolkodás, az önállóság, a kétely minimumáról, a szektavezért mindennel szemben megvédik.

A szekták alapképlete az, hogy náluk van az igazság, egy kivételes tudás birtokában vannak, és egy Isten által kiválasztott karizmatikus vezetőt követnek, akinél van a »tudás«, és akire rábízhatják magukat. Tőle várják az ellátást, a gondoskodást, a döntéseket, mert többnek látják, mint egy átlagos ember. Velük szemben van a külvilág, mely ellenséges, mert el akarja taposni a szabadságukat, hogy a megismert tant, igazságot kövessék, és ezáltal éljenek. A szekta veszélyezteti tagjai életét, a külvilág erre adott reakcióját pedig a gonosz támadásának tartják, ami ellen harcolni kell.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik