A Fidesz EP-képviselőcsoportja: „Az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya”

2023. szeptember 04. 20:03

A budapesti látogatásról készült munkadokumentum komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően – írták.

2023. szeptember 04. 20:03
DEUTSCH Tam·s

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

A képviselőcsoport emlékeztetett: az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége május közepén járt Magyarországon, a látogatásról készült jelentést a szakbizottság hétfői ülésén mutatták be.

Szavaik szerint „az úgynevezett tényfeltáró küldöttség” látogatásának célja volt megvizsgálni Magyarországnak az uniós források 

politikai nyomásgyakorlási okokból történő brüsszeli blokkolásának megszüntetése érdekében tett előrelépéseit”

Közölték:

a küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit”. 

A jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be – írták.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a budapesti látogatásról készült munkadokumentum

komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően”

annak ellenére, hogy a küldöttségben – mint írták – csak baloldali EP-képviselők vettek részt, és a szakbizottság alapvetően elfogult álláspontot képviselt eddig ezekben a kérdésekben. Megjelenik ez a mostani jelentés szövegében is a jól ismert baloldali politikai vádaskodások mantraszerű ismétlésével – emelték ki.

A jelentés lényeges megállapításai alapján világossá válik: már nincsen olyan kérdés, mely gátolná az uniós források felszabadítását. 

Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” 

– tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2023. szeptember 04. 20:50
Lehet, hogy jogi akadálya nincs, kár, hogy az a pénz már nincs meg. Fegyverekre, Ukrajnának ment. Demokráciapénz.
CsakOlvas
2023. szeptember 04. 20:35
Operátor, nem telik bele sok idő, és SEMMIRE nem lesz pénz, illetve amit esetleg pénznek neveznek, nem fog semmit érni. Készüljetek feleim, zord idők jönnek újra, ez még csak a kikelet csalós valósága, a zivatar még hátravan.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 04. 20:28
Nemsokára a német munkanélküliekre kell majd Brüsszel pénze: "Németország elveszítette versenyképességét, egyre kevésbé érdemes autóipari beruházásokat indítani az országban - mondta az ágazat érdekképviseletének (Verband der Automobilindustrie - VDA) vezetője egy hétfői interjúban. Szívesen ruháznánk be itt, Németországban, de más régiók, például az Egyesült Államok sokkal versenyképesebbek- húzta alá Hildegard Müller. Mint mondta, Németországban a legdrágább az energia az egész világon, és míg Amerikában az állam a többi között a megfizethető energia és a nyersanyagellátás biztonságát szolgáló megállapodások révén megfelelően gondoskodik az ágazat sikeres működéséhez szükséges keretfeltételekről" https://www.portfolio.hu/uzlet/20230904/kongatjak-a-veszharangot-nagy-bajban-europa-legerosebb-gazdasaganak-autoipara-637549
CsakOlvas
2023. szeptember 04. 20:24
Bajnokom, el kell ismerjem, hogy ebben van valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!