Vihar: szinte teljesen megbénult a vonatközlekedés

2023. augusztus 05. 07:32

Az átvonuló vihar jelentős károkat okozott.

2023. augusztus 05. 07:32
null

Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon – közölte a Mávinform szombaton hajnalban.

Ezt is ajánljuk a témában

Az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztattak, hogy szombat kora hajnaltól

jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan,

a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbusz szállítja Mende és Rákos között. Aszód és Galgamácsa között nincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek.

Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést. Kőbánya-felső és Rákos között mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. A Budapest-Hatvan-Miskolc, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonal vasúti közlekedésében okoz késéseket, járatkimaradásokat.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek. Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. A Budapest-Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő.

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. augusztus 05. 11:53
Mert amikor nincs vihar, fennakadás nélkül közlekedik, ugye?
lendvaiildiko
2023. augusztus 05. 08:32
Amikor az ukrán hajó hullámsírba küldte a Hableányt és utasait, hatalmas és a mostanihoz hasonló vihar volt Budapesten. A Kőbányai Sörgyár előtti területet, villamos kitérőt, etc legalább 1/2 méter magas víz borította. Leálltak az autók, a villamos közlekedést másnap állították helyre. Azóta valahányszor egy kicsit több eső esik, a terület közlekedése lebénul. Vajon Geli miért nem oldja meg fővárosi fenntartású területről lévén szó, a megfelelő vízelvezetést? Hányszor kell leállítani a villamosközlekedést? Be kellene vezetni a kerékpársáv festés egységet (azaz mibe kerül ez az őrület?) ebben kellene kifejezni, hogy pl. 10.000 kerékpársáv egységbe került volna a vízelvezetés megoldása. Olvasom, szuper pikniket tartottak a Lánckídon. A Lánchíd nemzeti szimbólum, felújítása nemzeti kötelezettség. Ugyanakkor piknik helynek, biciklisávnak kicsit drága a felújítás. És egy csomó hülye még élvezi is a piknikezést, holott Széchenyi egész más célból kezdett bele a hídépítés szervezésébe...
files32
2023. augusztus 05. 08:31
Van mire fogni.
kunfia1
2023. augusztus 05. 08:21
Hm. Karácsony Budapestjén nem bénult meg a vihar miatt a közlekedés, az alkalmatlan pedofil kecskebaszó Magyarországán meg de...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!