Nem bízta a véletlenre a Der Standard szerzője: szerinte Orbán Viktor épp a Putyin-barát erőket egyesíti

2023. augusztus 30. 17:18

A bécsi portál szerzője szerint a magyar kormányfő ezzel nemcsak „a nyugat-balkáni oroszbarát erőket”, de a „saját hatalmát” is építi.

2023. augusztus 30. 17:18

„Pénz, gáz és érmek: Magyarország egyesíti a Kreml-barátokat Délkelet-Európában” – címmel jelent meg Adelheid Wölfl írása a Der Standard hasábjain, melyben a szerző arról értekezik: szerinte Orbán Viktor magyar miniszterelnök éppen azon dolgozik, hogy „megszólítsa az autokrata hasonszőrűeket, és kiterjessze befolyását a balkáni térségben.”

„Szocialista testvércsók”

A cikk szerzője írásában például rámutat: ha Orbán Viktor magyar kormányfő és Aleksandar Vučić szerb elnök találkozik,

amikor köszöntik egymást, úgy ölelkeznek, mint a legjobb haverok”.

Wölfl írásából gyorsan kiderül az is: az osztrák lap szerzőjét az „intimitásnak” ez a szintje már a szocialista „testvércsókra” emlékezteti, de nehezményezi azt is, hogy a két vezetőt összeköti a nyugati befolyás visszaszorításának, vagy éppen a migráció elutasításának szándéka is, nem beszélve a nemzettudatról.

A szerző azt is a magyar kormányfő szemére veti, hogy bár az orosz-ukrán háború azt eredményezte, hogy Európa döntő többsége csaknem teljes egészében levált az orosz energiahordozókról, Magyarország újabb mennyiséget vásárol, ez pedig a szerző szerint „segíti az orosz érdekek érvényesítését”. Mint Wölfl fogalmaz:

Magyarország fontos szerepet játszik ebben a zavaros geopolitikai helyzetben”, mivel szerinte a „Kreml-barát erők az Orbán-kormányon keresztül gyűlnek össze”,

de a szerző szerint az is problémás például, hogy „a következő évtől magyar lesz a boszniai nemzetközi békeerők parancsnoka”, akárcsak az, hogy az EU bővítési biztosa Várhelyi Olivér személyében ugyancsak egy magyar politikus.

A Der Standard szerzőjének további fejtegetéseit német nyelven ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. szeptember 01. 14:11
Libsi vernyákolás...
Hangillat
2023. augusztus 31. 19:51
Könnyű kitalálósdi az Internáci-globál-média árják kötelező kézikönyv + szószedetéből: a_to_ratischen, B_u_erKuss, _l_i_erale. Méghogy (nincs) hálózata a Földtekézőknek? Imperialista trükk. Véletlen, mint étteremben a pekingi ágytál kacsa az étlapon? Jó bevezetés naivok megvilágosodására ahogyan FOS szembe a média! Új Felvilágosodás: az Ésszerűtlenség Kora (pol NGO-k, woke, cancel culture, PC, hate speech, politikai pedofília, a MÁSSALHANGZÓK+, az új _o_o_ filantrópfi stb. 'Heterobuzzancsok a többség'? Új amerikai álom-export a viiág-rémálom az EUrópai (foszló)szövet(ség) létrehozása. Az usások célja: az évtizedekig kereskedelmi (dollár)többlettel rendelkezők 2-ik megcsapolása-az olajválság a 70-es évekbeli ársokkal, most a 'putyini' olaj-gáz 'lecsövelésével'. A Zöldek akkor a háborúról és most? Inter-náci Politikai Világferdehajlamúak egyesüljetek!(?)
KBA98
2023. augusztus 31. 17:05
és? Orbán arra is gondol, hogy télen ne gyertyával kelljen fűteni!
balbako_
2023. augusztus 31. 14:40
Orbán mindenkivel jó kapcsolatokra törekszik, mert csak így működik a békés fejlődésben érdekelt világ. Aki ezt osztja az barátunk és nemcsak nekünk, hanem az egész emberiségnek. A gyűlölködő acsargás meg a fejlődés és a béke ellen dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!