Megjött a DK nagy bejelentése: az árnyékkormány újranyitja a bezárt vasúti mellékvonalakat

2023. augusztus 23. 14:04

Varju László szerint az érintett vasútvonalak bezárása jelképe annak, ahogy az „Orbán-kormány magára hagyja a vidék Magyarországát”.

2023. augusztus 23. 14:04

A Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya újra fogja nyitni az Orbán-kormány által bezárt vasúti mellékvonalakat a kormányváltás után, mert a vasútvonalak megszüntetése súlyos nehézségeket okoz a helyben élőknek – jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus, a DK árnyékkormányának energia- és rezsiügyi árnyékminisztere kifejtette: egyeztetést kezdeményez Dobrev Klára árnyékkormánya, a DK országgyűlési frakciója annak a 119 településnek a polgármesterével, amelyet „elvág az országos vasúthálózattól az Orbán-kormány által eddig bezárt tíz mellékvonal, továbbá a bezárni tervezett újabb hét mellékvonal.

Közölte: ezek a mellékvonalak az ország legnehezebben megközelíthető, nagy gazdasági nehézségekkel küzdő térségeit kötik össze a nagyobb városokkal, a megyeszékhelyekkel. Az érintett 119 település lakói közül nagyon sokan a bezárt vonalon jártak munkába, iskolába vagy orvoshoz, mert sok helyen ez volt a leggyorsabb, a legolcsóbb közlekedési lehetőség – magyarázta.

Úgy vélte, ha ezeket a településeket elzárják az országos vasúthálózattól, lehetetlenné válik a leszakadó, szegényedő térségekben az új munkahelyek, vállalkozások létrehozása és a gazdaság fejlesztése is.

Kiemelte: ezért az árnyékkormány és a DK országgyűlési képviselői mind a 119 település polgármesterével tárgyalást kezdeményeznek, hogy közösen dolgozzanak ki megoldási javaslatokat, amelyek segíthetnek a mellékvonalak bezárása miatt kialakult nehézségeken.

„Inkább hagyták lerothadni a vonalakat”

Varju László szerint az érintett 17 vasútvonal bezárása jelképe annak, ahogy az

 „Orbán-kormány magára hagyja a vidék Magyarországát, 

a kistelepülésen élő családokat, dolgozókat és a nyugdíjasokat”.

Ahelyett, hogy fejlesztették volna a mellékvonalakat, gyorsabb és jobb vonatokat vettek volna, felújították volna az állomásokat, az elmúlt 13 év alatt „inkább hagyták lerothadni a vonalakat, majd bezárták őket” – mondta.

Úgy látja, Orbán Viktort nem érdekli, hogy elnéptelenednek a kistelepülések, „csak a választások idején ígér fűt-fát a helyben élőknek, aztán mindig cserbenhagyja őket”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. november 26. 14:47
A DK mint kormányzópárt? Vagy az állam csecsén élnek, vagy a külföldi befektetők előlegén. A szavazók többsége meg eltökélte, rajtuk nem fognak.
states-2
2023. november 25. 17:05
Azon röhögök, hogy pont ők zártak be egy rakás mellékvonalat, amikor hatalmon voltak. Ennyire hülyének nézik a választókat? Ennyire.
nyúlgerinc
2023. november 25. 12:53
Van még gondolkodó ember aki ezt a biztonsági emberekkel (TV székház) hadakozó szarházi komcsit komolyan veszi? Szerintem az sürgősen kezeltesse magát, mert ha ma önveszélyes, holnapra már akár közveszélyes is lehet....
olajfa1
2023. augusztus 27. 21:08
MÁV-CARGO eladásának az ÁRÁVAL SZÁMOLJANAK EL! ÉS A LOPOTT PÉNZT FIZERSSÉK VISSZA A KÖLTSÉGVETÉSBE!!!!!! aljas DK-sok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!