Már magyar börtönben raboskodik a hazai drogmaffia egyik feje

2023. augusztus 10. 17:29

Szerbiából szállították Magyarországra az utóbbi évek egyik legjelentősebb drogbandájának alvezérét.

2023. augusztus 10. 17:29
börtön

A Magyar Nemzet értesülései szerint a magyarországi kábítószer-bűnözés egyik fontos szereplőjét, K. Pétert hetekkel ezelőtt egy szerb börtönből Budapestre szállították, hogy megkezdje a rá kiszabott jogerős szabadságvesztését.

A bűnözőt azután került egy szerb börtönbe, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csapást mért a vele kapcsolatban álló bűnözőkre Magyarországon:  az amerikai FBI-jal, az Europollal és további, a felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szerveivel 2021. június 7-én összehangolt akciót tartottak, amelynek során a magyar rendőrség munkatársai bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt

Budapesten és Szekszárdon 12 ember elfogtak.

K. Pétert ugyanezen a napon tartóztatták le Szerbiában, akit egy másik kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja. 

A hatóságok az akció során összesen

57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt

és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak.

A hatóságok továbbá lefoglaltak mintegy 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet információi szerint K. Pétert az éjszakai életben Grubacs Igor alvezéreként ismerik, utóbbi férfihez z elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi drogbiznisze köthető hozzá. 

A bűnbandájától lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint. 

Grubacs szintén elmenekült Magyarországról, de végül Montenegróban sikerült elkapni. 

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bernard
2023. augusztus 10. 17:57
A kurvaanyját! Még az elítélt maffiafőnöknek sem írhatják ki a teljes nevét?
Zolotarjov
2023. augusztus 10. 17:35
Na ugye..
Mandiner444hu
2023. augusztus 10. 17:33
rasszizmus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!