Lemondásra szólították fel a részegen szónokló exfideszes képviselőt

2023. augusztus 29. 11:07

„Győr 2019-ben hasonló morális válságot szenvedett el Borkai Zsolt miatt és családanyaként most ismét úgy érzem, mélyen megalázó és méltatlan helyzet ez” – fogalmazott Laczkovits-Lakács Tímea.

2023. augusztus 29. 11:07
Hajtó Péter, Dézsi Csaba András

Némi spéttel, de reagált Hajtó Péter augusztus 20-i produkciójára a győri Fidesz-KDNP frakciója. Hajtó 2019-be került be a város képviselő-testületébe, a szexvideós botrányba belebukó Borkai Zsolt korábbi jelöltje volt. Előtte rendezvényszervezőként dolgozott. 

Borkai mellett kardoskodik a részegen szónokló képviselő

Borkait Dézsi Csaba követte a polgármesteri székben; a kezdetekben vele is jó kapcsolatot ápolt az időközben képviselővé avanzsált Hajtó, idén azonban látványosan összekülönböztek, aminek leglátványosabb pontja egyelőre a háromnapos városi fesztivál utolsó estéje lett. 

„Azt mondta nekem tegnap a Dézsi, hogy meg fog engem semmisíteni – közölte a színpadon, bódult állapotban. – Azt mondtam neki, csináld, az ingerküszöbömet nem éred el. És tudjátok miért? Mert ti húzzátok az x-et. Srácok, csajok! Én nem mondom, hogy feddhetetlen a múltam. Követtem el bűnöket. F*szom tudja, hányat! K*rva sokat! De, srácok, az elmúlt négy évben dolgoztam Győrért, és nem arra esküdtem, ami most van. Én jobb Győrt akarok!”

Hajtó ma már nem tagja a kormánypártok győri frakciójának, de a nagyobbik kormánypártól is távozásra „kényszerült”. Ebben nyilvánvalóan szerepet játszott Borkai támogatása, díszpolgári címre jelölése, illetve az a megjegyzése, hogy az expolgármester visszatérését a Fidesz is támogatná – ezt viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter cáfolta meg. 

A kormánypártok elküldenék Hajtó Pétert

„A FIDESZ- KDNP Frakció önkormányzati képviselőjeként és mint győri kétgyermekes családanya, megdöbbenve hallottam Hajtó Péter független önkormányzati képviselő államalapításunk ünnepén tartott obszcén, trágár kifejezésektől hemzsegő, az édesanyákat is mélyen megalázó megnyilvánulását – fogalmazott Laczkovits-Takács Tímea hétfői közleményében. – Ezt követően Hajtó Péter ugyan elnézést kért tettéért, azonban már a következő nyilatkozatával leleplezte valós énjét, hiszen hozzátette, hogy a beszéde legalább önazonos volt.” 

Majd felszólította Hajtót, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

„Mindez mélyen felháborító, s mivel hiszek az emberi értékekben, a család tiszteletében, látom és tapasztalom, hogy Győr végre jó irányba halad, épül a város. Felszólítom Hajtó Pétert, hogy haladéktalanul mondjon le a képviselői mandátumáról! Győr városa 2019-ben hasonló morális válságot szenvedett el Borkai Zsolt akkori polgármester miatt és családanyaként most ismét úgy érzem, mélyen megalázó és méltatlan helyzet ez” – írta a kormánypárti képviselő.

Nem akar sunnyogni az exfideszes képviselő

Kedden a Telex.hu-nak nyilatkozott Hajtó Péter. Mint mondta, elege van abból, hogy Győr lett a legdrágább és legzártabb város, s „hogy mindenkit sutyerák bunkónak kell nevezni, aki nem ért egyet a városvezetéssel”. A független képviselő állítása szerint nyílt és őszinte ember, „nem akar sunnyogni és elhallgatni dolgokat csak azért, mert azok nem kellemesek valakiknek”. 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2023. augusztus 29. 13:24
Ez D-úr! Mi azéert nem fogunk soha egyetérteni mert te magyargyűlölő, rákosista, fletóseggnyaló komcsináci vagy, én meg nem. OV és a Fidesz nem hibátlanok, de az összes többi párt, politikus megfogalmazhatatlanul rosszabb, antidemokratább náluk.
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 29. 13:05
"galancza-2 2023. augusztus 29. 12:59 Ez D-úr! Egyre szánalmasabb vagy!..." Ezt értsem úgy, hogy tényleg nem látod, hogy mi folyik itt és hogy minek váltál te is a részévé?
galancza-2
2023. augusztus 29. 13:03
Ez D-úr! A 11. 48-as hozzászólásodban mostad össze aljas módon a Fideszt (tehát OV-t is) az 50-es évekkel, rákosival.
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 29. 13:02
"google-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. augusztus 29. 12:50 Ez az alak nem visszakérdezett, hanem részegen delirált. Érzed a különbséget a kettő között?" Borkai pedig részegen kurvákkal üzekedett, mégis elindította a Fidesz a választásokon (és, láss csodát, egyetlen kétgyerekes fideszes családanya sem tiltakozott), amit meg is nyert. Most akkor hogyan is állunk ezekkel az erkölcsi skrupulusokkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!