Karácsony helyettese már a közösségi oldalán is a vízdíjemelés mellett érvel

2023. augusztus 06. 10:44

A Magyar Nemzet emlékeztet, Tarlós István főpolgármester által irányított előző önkormányzati testület 2019 őszén 200 milliárd forint tartalékkal adta át a fővárost Karácsonyéknak.

2023. augusztus 06. 10:44

A Facebookon magyarázza Tüttő Katalin, miért kell háromszorosára emelni a budapesti vízdíjakat – írja a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely helyettese két hete mindennap ugyanazzal a fotóval tesz közzé bejegyzést, szerinte tarthatatlanul olcsó a fővárosi vízdíj, az önkormányzat képtelen pótolni a a közműcég veszteségét, ezért mindenképpen emelni kellene a tarifát.

„Minden nap ugyanaz a kép egy 1200 mm átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas vízcsőről” – ez a július 24-e óta naponta visszatérő mottó, a fotókon pedig Tüttő Kata ül egy vascső peremén. Azt írja, „a 150 éves Budapest alatt több mint 270 km, 100 éves vagy annál idősebb vízvezeték húzódik.”

Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese szerint 

tarthatatlan, hogy a budapesti vállalkozások nem a piaci árat fizetik meg a szolgáltatásért.

A napokban azt is elárulta,  a Fővárosi Vízművek idei várható vesztesége tízmilliárd forint lesz, amelyet a fővárosi önkormányzatnak kellene beletenni a kasszába, de erre nincs fedezetük.

A lap emlékeztet, Tarlós István főpolgármester által irányított előző önkormányzati testület 2019 őszén 200 milliárd forint tartalékkal adta át a fővárost Karácsonyéknak. Ráadásul 2012-ben sikerült visszavásárolnia a balliberális Demszky Gáborék által még 1997-ben privatizált vízműcéget, amelyek külföldi tulajdonosai 11 év alatt 50 milliárd forintnál is nagyobb összeget vittek ki az országból sikerdíj és osztalék címén. 

Jelenleg tehát a főváros hatáskörébe tartozik a közműcég gazdálkodása.

Tüttő egy műsorban úgy fogalmazott: tíz éve a kormány rögzítette azt az árat, amiért a gazdasági szereplőknek kell az ivóvizet adni. Az tíz éve egy normális ár volt, de azóta nem változott, csak a költségek. A vízkitermelés, valamint a víz csöveken való eljuttatása pedig nem olcsó. Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a lakosság támogatott áron kapjon vizet. A gazdasági társaságoknál szerinte viszont már más a helyzet, mivel ott profit termelődik, a veszteség azonban a köznél marad.

Nyitókép: Facebook

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2023. augusztus 07. 21:40
A vízkitermelés, a víz eljuttatása a Szentendrei-szigetről, ugye el kell vigyük Csepelig.MONDJA A KATA. Dilettáns bagázs vagytok KATA csak szét kéne nézni a városban a 20, kerületben a Vágóhíd utcában a volt ....... területén van egy fúrt kút akkora a teljesítménye van hogy a fél kerületet el tudná látni vízzel. Én már csak tudom mivel annak idején én üzemeltem be. De ti balfékek gyülekezete még arra sem vagytok képesek hogy szétnézzetek a városban. köpésetek nincs arról hogy mi van a városban. Bízzatok meg engem én megoldom a vizkérdést !!! Katus te ehhez nem értesz a víz kérdést bízd a szakemberekre !! Én még tudok a 20. kerületben egy nagy teljesítményű fúrt kutat de nem mondom meg hogy hol van !!! Karácsony ajánlok egy üzletet ha visszaadod a pesti rakpartot az autósoknak megmondom hogy hol vannak a kutak.
fogas paduc
2023. augusztus 07. 10:40
Szóval 48 főtanácsadó = havi brutto 1.5 milla/kopf. Azaz havi 72 milla fizetés. Egy évben 864 millió és mondjuk 4 éven keresztül az 3, 4 milliárd HUF. Ha hozzávesszük a Lánchídnál elsíbolt 5 milliárdot, akkor az már 8,4 milliárd + a kamatok. Kedves Katalin! Miről tetszik beszélni??????????
nempolitizalok-0
2023. augusztus 07. 08:26
Ez a nő Karácsonnyal együtt egy év múlva már legfeljebb Gyurcsány révén lesz. Uyganazt csinálták Bp-el mint 2002-2010 között az országgal. Elverték a tartalékot, felvettek egy hatalmas adósságot,,leépítettek, árakat emelnek és mégis csőd.
tésztagyári szakmunkás
2023. augusztus 07. 00:17
"A Vízművek privatizálták 1997-ben. Mert a nyugati befektető gondos gazda! Majd jól karbantart, nyereséget termel. Részben bejött! A karbantartás nem történt meg, viszont nyereséget bőven termelt NEKIK! Kik voltak hatalmon 1997-ben? Kik akarnak most emelni? "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!