Elfogtak két férfit a jeladós farkas ügyében

2023. augusztus 03. 08:15

Az elkövetőket a farkas lelövésén túl más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

2023. augusztus 03. 08:15
null

A police.hu arról ír, hogy nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár. Emlékeztettek: 2023. április elején a nyomkövető elhallgatott, és nagyon rövid időn belül felmerült, hogy az úton lévő farkas elpusztulhatott, majd sorsának tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetése miatt.

Kapcsolódó vélemény

Gribek Dániel

Facebook

Idézőjel

Nem. Egy farkasnak nem kell remegve átlépnie a magyar országhatárt. Egy farkasnak MINDENHOL remegnie kell.

A portál leszögezi: az eljárás során beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast 2023. április 1-jén 

Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is megtalálható volt. 

Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, melyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak, írják. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

Hangsúlyozzák: a két szabolcsi férfit a KR NNI 2023. augusztus 2-án hajnalban fogta el, és az 

egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérte, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett.

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Christian Cabron / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 03. 19:16
helyes!
Akitlosz
2023. augusztus 03. 14:24
Eddig azt hittem, hogy csak a semjének ilyen szemetek, és a hivatásos vadászok rendes emberek. De ezek szerint nem. Bűnözők ezek. Az állam meg még lőfegyvert is ad a kezükbe. :-( Normális ember nem kaphat lőfegyvert Magyarországon, csak az öldökölni vágyók meg a "sportolók".
Temeráf
2023. augusztus 03. 13:24
A humán nem tud együtt élni a természettel! Minden embert kitíltani az erdőkből, mert csak károkat okoz! Azt a 60000! vadászt meg liqvidálni!
harcimarci-9-9
2023. augusztus 03. 13:07
Nem is kell semmi tudományos vizsgálat, nem is kell farkasra, gólyára, fecskére, bálnára, stb nyomkövető... Puff! Puff! Kilőni, kipusztítani mindent, ami él és mozog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!