Annyit vásároltak a földön talált SZÉP-kártyával, hogy taxit kellett hívniuk

2023. augusztus 04. 10:09

Az elkövetők több százezer forintot költöttek el egyetlen vásárlással.

2023. augusztus 04. 10:09
null

Egy fiatal férfi 600 ezer forint értékben vásárolt élelmiszert egy SZÉP-kártyáról, amelyet az utcán talált. A kártyát egy szolnoki lakos hagyta el a április 13-án a lépcsőházban, és miután az illetékes pénzintézethez fordult, kiderült, hogy a rajta lévő 600 ezer forintot még aznap elköltötték.

A kártyát egy 23 éves férfi találta meg, aki, ahelyett, hogy visszaszolgáltatta volna a tulajdonosának, élettársával és édesapjával a helyi piaccsarnokban költötte el a több százezres összeget. Annyit vásároltak, hogy végül taxit kellett hívniuk a hazajutáshoz. A vásárlás után két nappal hatalmas családi rendezvényt tartottak, így, mire a rendőrök rájuk találtak, a vásárolt élelmiszer egy részét már nem tudták lefoglalni. 

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gab-76
2023. augusztus 05. 23:22
Az is érdekes, hogy már áprilisban tudtak élelmiszert vásárolni nagy értékben SZÉP kártyával, amikor csak augusztus 1-től lehet.
Sany Xepi
2023. augusztus 05. 07:33
🔷2023. ápr. 17. cikk máshol. Például Origo.
Almassy
2023. augusztus 05. 07:13
Dikk mán héé! Valaki kidobott egy csurig tőtőtt Szípkátyát... Gyere, egyií édes tesvírem, amennyi csak belíd fiír, látod milyen joú vagyok hozzád, aszt mán nem vehetik el.
khomeini
2023. augusztus 04. 16:11
de hát a szép kártyás költések esetében alá kell írni a bizonylatot és az aláírást össze kell vetni a kártyán szereplővel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!