A Die Welt teljesen kiakadt, amiért az MCC-ben fog előadni az egykori zöldpárti politikus

2023. augusztus 29. 18:43

A lap szerint az intézmény „a Fidesz káderképzője, amely szélsőjobboldali amerikai publicisták gondolatait veszi át”.

2023. augusztus 29. 18:43
Tübingen's Lord Mayor Palmer resumes office

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Boris Palmer, Tübingen polgármestere, aki sokáig a Zöldek színeiben politizált, szeptember 5-én „A zöld határon is túl...” címmel fog előadást tartani az MCC-ben. 

Ezt is ajánljuk a témában

A német Die Welt lap arról cikkezik, hogy a polgármester a Magyar-Német Intézet meghívására vesz részt az eseményen, és értetlenségét fejezi ki, amiért az egykor a baloldali Zöld Párt aktív politikusa a magyar kormánypárthoz közeli intézményben tart beszédet. 

A Die Welt egyébként sem rejti véka alá, mit gondol a Mathias Corvinus Collegiumról. 

„Az MCC-t a jobboldali populista Orbán kormányának káderiskolájának tekinthető. Az oktatási intézmény és agytröszt többek között az USA-ból importálja az ultrajobboldali publicisták eszméit, akiknek írásait magyar fordításban adja ki. Ugyanakkor a jobboldali konzervatív és ultrajobboldali aktivisták és mozgalmak nemzetközi hálózatépítésén dolgozik” – írják, és kitérnek arra is, hogy a migráció kérdésében szigorú nézeteket valló Palmer feltehetően jól megtalálta a közös hangot az „agresszív migránspolitikát folytató” Orbánnal.

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 30. 13:47
"Ma is bukik a Zorbán... 2023. augusztus 30. 07:45 Remélem, a bolsevik terroristák nemzetközi főtárgyalásán az ilyen díveltes gazemberek az első sorban fognak ülni. " Donyeck lesz az új Nürnberg.
Héja
2023. augusztus 30. 08:57
Dühögjetek libbant firkászok.
röviden
2023. augusztus 30. 08:55
Boris Palmer titkos Reichsbürger, valamint orosz-amerikai-kínai hármasügynök, nyíltan rasszista és homofób vírustagadó negyedzsidó, aki csak a Zöldek naivitása révén férkőzhetett a soraikba. De most aztán végképp kimutatta a fasiszta fogai fehérjét. :)
esvany-0
2023. augusztus 30. 07:56
Szélsőjobboldalizik a kirekesztő liberálfasiszta, s újabb illusztris példáját adja annak, hogy mit értenek ők elfogadás, tolerancia és sokszínűség alatt. Ezzel is bizonyítja, hogy mi vagyunk a valódi demokraták, úgyhogy tehet egy szívességet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!