Perel az RTL a Pride kampányfilmjével kapcsolatos döntés miatt

2023. július 16. 20:08

A csatorna „ártalmatlannak” tartja a Médiatanács által kifogásolt jelenetet.

2023. július 16. 20:08

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csak a késő esti műsorsávban lehetett társadalmi célú reklámként leadni a Pride-hónap kampányfilmjét, amelyben két lány megismerkedik, majd a Pride-felvonuláson kötnek ki.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ugyanis úgy vélte, hogy a jelenet nem minősül társadalmi célúnak és veszélyt jelent a kiskorúakra, ezért tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott, és csakis este tíz és hajnali öt óra között lehet lejátszani.

A Humenonline nemrég arról írt, hogy 

emiatt az RTL közigazgatási pert indít, mert nem ért egyet a Médiatanács határozatával. 

A csatorna többek között ezt azzal indokolta, hogy a Pride félperces videójában mindössze annyi történik, hogy két lány találkozik egymással, és egy ponton összeér a homlokuk, ami az RTL szerint „ártalmatlan”, és nem igaz rá, hogy „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására” – idézte a lap.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. július 17. 06:26
Mondanám, hogy bigott képmutató a médiatanács, de ez nem lenne igaz. Felső utasitasra kell dolgozniuk, nem maguktól hoznak ilyen elképesztő döntéseket. A sok álkereszteny birkanak meg ajanlom, h ha ez tetszik neki akkor költözzön iránba. Ott ellehet boldogan az irani erkölcsrendészet útmutatásai szerint. Kb pont ennyire korlatozó es képmutató mint az álkeresztény, prűdet jatszó fidesz rezsim
pityesz74
2023. július 17. 06:22
Szar retkek.
patópál
2023. július 16. 22:15
Miért nem felel meg nekik az este 10 utáni adás, amikor már nincsenek gyerekek a tévé előtt? Ezek tényleg pedók.
Nehidd El
2023. július 16. 22:09
Az RTL szerint „ártalmatlan”, és nem igaz rá, hogy „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására” – De igaz. Pont olyan korcsok lennének tőle a gyerekek, mint ti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!