Néhány megjegyzés Orbán Viktor vidéki rókákról szóló elemzéséhez

2023. július 06. 14:44

Eddig úgy értesültem, hogy a Fidesz a vidéki identitást nem lenézi, hanem azokat üti, akik azt lenézik.

2023. július 06. 14:44
Pető Péter
Pető Péter
Facebook

„Néhány megjegyzés Orbán Viktor vidéki rókákról szóló elemzéséhez.

Az alaphelyzet: Orbán Viktor februárban Egyiptomban tárgyalt, ám onnan az őt szállító honvédségi gép nem egyből Budapestre, hanem Toszkánába repült. A miniszterelnököt később Firenzében fotózták, ahogyan a feleségével sétál. Azóta nem tudni, kinek az utasítására tették a magyar embereknek súlyos pénzbe kerülő kitérőt Olaszországba.

1. Amikor Hadházy Ákos erről kérdezte a miniszterelnököt, a kormányfő kacarászni kezdett, s kollégáit biztatta rókaügyi analízisre, miután maga azt tudatta a zuglóiak képviselőjéről: »Mindig hazudik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka.« Egy ponton feltűnik a videóban Szűcs Lajos fideszes képviselő, aki tudatja, édesapja azt mondta: nem kérdeztem, ütöttem.

Na de ki az a Szűcs Lajos?

A fideszes képviselő a költségvetési bizottság alelnöke, akiről annyit kell tudni, hogy kipaterolták a teniszszövetség elnöki posztjáról, hogy a Fidesz nevében Lázár János tegyen rendet utána. Lázár azt közölte, amikor a konszolidáció lezárult, hogy az összesen 4.9 milliárd forintba került. Sikerült például összesen 20 millió dollárt fizetnünk a nemzetközi szövetségnek a magyar szövetség egy kötelezettségvállalása miatt. Hogy kik állták a számlát? Legelsősorban a magyar emberek. Hogy hol van Szűcs Lajos? A parlamentben.

Ja, félreértés ne essék, ott nem őt rókázták le, őt nem gyanúsították hazudozással, sunyisággal. Nyilván azért, mert nemzeti érdek, hogy képviselő legyen valaki, aki milliárdjainkat szórta el, hogy amikor a főnökét kérdezik a magáncélú repülés utasítási láncáról, akkor tudjon szólni, hogy az édesapja nem kérdezett, hanem ütött.

3. Hogy miért vidéki a róka, azt nem tudom. Eddig űgy értesültem, hogy a Fidesz a vidéki identitást nem lenézi, hanem azokat üti, akik azt lenézik. De most megtudtuk, hogy rókából a vidéki a megvetendő.

Sokat tanultunk ma is népi-urbánus állattanból és erkölcsből.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2023. július 08. 09:20
Orbán beszart Hadházytól, mint Putyin Prigozsintól.
Dixtroy
2023. július 08. 08:25
Lehet, hogy veszettet akart mondani, csak közben túl erősnek érezte. Vagy csak nyelvbotlás. Memória kacsálisz.
Namond
2023. július 07. 23:17
A király meztelen és a sleppje takargatja és csodálja daliás kufircát. Ez Orbán Viktor az ember, akiben megbíztunk.
cutcopy
2023. július 07. 13:41
Na a másik sunyi ugyanarról a rossz vidékról ami akár a főváros is lehet.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!