Márki-Zay a 99 Mozgalom 500 milliós támogatásáról: Jól tippelek!

2023. július 10. 15:11

Márki-Zay Péter a Mandinernek elmondta, nem volt tudomása, mennyi mikroadományt kapott Karácsony Gergely mozgalma.

2023. július 10. 15:11
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nem csitul a botrány a Karácsony Gergely mozgalmát érintő botrány ügyében. Miután nyilvánosságra került a titkosszolgálati jelentés, miszerint a 99 Mozgalom az előválasztási kampány során több mint 500 millió forint támogatást kapott rövid időn belül, amit Perjés Gábor II. kerületi önkormányzati képviselő fizetett be az egyesület számlájára, az ellenzéki pártok is elhatárolódtak a korábbi miniszterelnök-jelölt-jelölttől. 

Perjés Gábor állítása szerint hiába ő fizette be a tetemes összeget a 99 Mozgalom számlájára, az nem a saját pénze volt. Karácsony Gergely pedig úgy védekezett, hogy ezt a busás összeget rövid időn belül adománygyűjtő ládákban kalapozták össze.

Ezt is ajánljuk a témában

Külön érdekesség, hogy bő másfél évvel ezelőtt, azaz a titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra kerülése előtt Márki-Zay Péter az ATV-nek adott interjújában azt mondta, Karácsony Gergely 500 milliót költött az előválasztási kampányára, míg ő 20 millió forintot. 

Csak jól tippelek

Megkerestük a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogyan lehet az, hogy szinte fillérre pontosan megmondta két éve, mennyi pénzből kampányolt a főpolgármester. Márki-Zay Péter a Mandiner megkeresésére elmondta, ez egy szakértői becslés volt, látva azt, hogy hány plakát volt kint mely Karácsony Gergely támogatására buzdított. 

Nyilván az, hogy ténylegesen mennyi lett végül, az teljesen a véletlen műve”

– jelentette ki Márki-Zay Péter, majd hozzátette: „jól tippeltem”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A korábbi miniszterelnök-jelölt portálunknak kijelentette, az ominózus ATV-interjút megelőző pár hétben több számot is mondott, volt hogy kétszázmillió forintról beszélt. Szavai szerint látva, milyen intenzív kampányt folytattak Karácsonyék, mennyi plakátot helyeztek ki, emelte meg a becsült keretét ötszázmillióra. Lapunknak most elmondta, hogy nem ismeri Perjés Gábort, online csatlakozott még korábban a 99 Mozgalomhoz, ezt pedig azért tette, mert megígérte korábban. Neki mindössze szavai szerint ennyi köze van a 99 Mozgalomhoz. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nagyon kedvesen mindig négymilliárdot és hasonló pénzeket kötnek hozzám. Ami hozzánk jött, az 1,86 milliárd forint az Action for Democracytól, összesen amit gyűjtöttünk és amiből kampányt csináltunk, az 2,5 milliárd forint, amire fillérre el tudunk számolni”

– jelezte továbbá a politikus.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 18:27
Hogyan lehet csődben Budapest ha a főpolgármester csak úgy össze tud kalapozni 500 millát?... Érdekes. Putyin elvtárs! Itt mindenki hülye? Itt?...Dá!
pumuklik
2023. július 10. 16:43
Maki a maga 3 miĺiárdjával volt elfoglalva. Nem érdekelte fenyőke aprója!
olajfa1
2023. július 10. 16:32
Az annak a "mozgalomnak" jött amelyiknek UGYAN AZ A FÓNÖKE! mint a Márki-Zay pártjának! TEHÁT... HA A FŐNÖK UGYAN AZ A "mozgalomnál" is meg a "pártnál" is AKKOR AZ UGYAN AZ!...
dimaggio
2023. július 10. 16:23
Fejétől bűzlik az ellenzék .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!