Bohózatnak tartják Karácsony magyarázkodását az 500 millióról az ellenzéki politikusok

2023. július 10. 09:19

A DK, az LMP és a Jobbik is keményen kritizálja a rejtélyes támogatást.

2023. július 10. 09:19
Karácsony Gergely kerékpározik

A Telex arról ír, hogy számos kellemetlenséget okozhat a főpolgármesternek mozgalma rejtélyes támogatása: 

még a saját szövetségesei sem hiszik el neki, hogy adománygyűjtő ládákban, mikroadományokból szedett össze 506 millió forintot az előválasztási kampányára

alapított 99 Mozgalom. Hozzáteszik: Karácsony ellenzéken belüli tárgyalási pozícióját is gyengítheti a jövő évi önkormányzati választás előtt, ha nem tisztázza kellő módon a pénz eredetét. Az ellenzéki oldalon attól tartanak, lesz még folytatása a történetnek, mint ahogy az ÁSZ és a NAV vizsgálata is pallosként lebeg a pártok felett, írják.

Nehezen hihető magyarázat, írja a Telex, hogy a kampányrendezvényeken kitett adománygyűjtő dobozokba pár hónap alatt több pénzt dobtak be, mint amennyit a kilenc parlamenti párt – köztük a Fidesz – tagdíjakból összesen összeszedett (357 millió forintot) 2022-ben. Hangsúlyozzák: Perjés a „mikroadományok” nagy részét Karácsony visszalépését követően tette be a bankba. A titkosszolgálati jelentés szerint ráadásul a DatAdat-os megrendelések több mint kilencven százaléka Karácsony visszalépése után realizálódott.

„Azt gondolom, hogy az ellenzéki szavazók számára megalázóan hihetetlen ez a magyarázat. 

Elmeszülemény, bohózat” 

– kommentálta Karácsony első posztját a Telexnek Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint nemcsak a főpolgármesternek kell magyarázatot adnia, hanem „az egész politikai projekt mögött megbújó örök tanácsadóknak, magukat fajsúlyosnak képzelő árnyékembereknek is”.

Magyarázatot vár a főpolgármestertől a DK és a Jobbik is. „Karácsony Gergelynek, Bajnai Gordonnak, Szigetvári Viktornak, és a többi baloldali politikusnak, akinek ehhez köze volt, tisztázniuk kell a helyzetet. Mi nem szeretnénk olyasmiért vállalni a felelősséget, amiben nem vettünk részt, és amiből nem részesedtünk” – írták a Jobbik sajtóosztályától a Telexnek.

„A pénzezgetés nekünk nem fér bele, és nem tudjuk tolerálni sem a Fidesztől, sem Karácsony Gergelytől. A 99 Mozgalom több száz millió forintos támogatásáról a DK-nak nem volt tudomása, (…), 

várjuk a főpolgármester úr részletes, nyilvános tájékoztatását” – fogalmazott a DK 

sajtóosztálya a Telexnek.

A Momentum a 99 Mozgalom belső ügyének tekinti a kérdést, írják. Kele János, a párt elnökségi tagja a Telexnek megerősítette, hogy ők is csak a sajtóból értesültek az 506 milliós támogatásról. A Telex információi szerint 

teljes meglepetésként érte a mozgalom tetemes pénzügyi forrása az MSZP-t és az LMP-t is, holott a Párbeszéd mellett ez a két párt támogatta Karácsony Gergelyt a miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

„Hetekkel az előválasztás után is még 3-4 millió forintos színpadszámlákon vitatkoztunk” – mondta az egyik, Karácsonyt támogató ellenzéki párt névtelenséget kérő politikusa a Telexnek. Sejtelme sincs, mégis mire ment el a mozgalom támogatása, szerinte az 500 millió forintnak látszania kellett volna Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányában.

„A mi jelöltünk volt a Gergő, és annyit sem tudok a 99 Mozgalomról, mint te” – fogalmazott egy másik ellenzéki politikus.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. július 10. 14:41
Polgármesteri kampányra ki tetted már a ládikákat. vagy a vendéglátó érdekképvitelest tutira támogat, utólagos utalással , amire megint azt mondod majd, hogy törlesztésre kaptam? Ha nincs kihívód akkor magaddal méretetted meg magad, és ha nem jön össze az 50%+1, ellásod magad miután már a villamos elütött, ásókkal üldöznek Zuglóban....? Mentorod az országot vitte csődbe, te a fővárost, ellenkező teljesítményt mutattál fel mind elődöd, akkor ki a f@sz fog még rád szavazni,mert ez a performance-t majd az egész ország nyögi majd!?
remi
2023. július 10. 12:46
Kezd úgy tűnni, hogy a következő ciklusra nem magasvékony villamosütött kamugeli lesz az összmoslék főpolgi-jelöltje. Mondjuk van pár ilyen összmoslékos bógármester (pl. mirkócki egerben) akiknek az ámokfutása mostanra már az összmoslékban is leütötte a biztosítékot, dobva lesznek. És mostanra kezdenek arra utalni jelek, hogy gelgőke is megy a lecsóba.
pumuklik
2023. július 10. 12:17
A bolgár tehén lesz a főpolgármester jelölt a moslékban?
pumuklik
2023. július 10. 11:54
A képen úgy néz ki mint egy szellemi fogyatékos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!