„Magyarország álláspontja fedésben van a NATO álláspontjával” – itt a honvédelmi miniszter beszámolója a vilniusi csúcsról (VIDEÓ)

2023. július 12. 17:54

„Nem szállítunk életet kioltó eszközöket és nem sodródunk bele a háborúba” – hangzott el az összefoglalóban.

2023. július 12. 17:54

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kétnapos vilniusi NATO-csúcstalálkozót követően többek között arról számolt be közösségi oldalán, hogy „az újonnan elfogadott elrettentési és védelmi tervekben Magyarországnak fontos és megkerülhetetlen szerepe van”.

Ezután hangsúlyozta, „Magyarország jól teljesít a missziókban is, amelyekben NATO-tagországokkal közösen veszünk részt”. Itt felsorolta a KFOR-t és a nemzetközi légtérvédelmi feladatokat. 

A tárcavezető azt is leszögezte a videóban, hogy 

folytatják a haderőfejlesztést is.

 Emellett Magyarország részt vesz a NATO keleti szárnyának megerősítésében egy harccsoporttal, és részt vesz a NATO irányítási struktúrájában is. 

Elhangzott, hogy a találkozón szóba került a védelmiipar is, melynek fejlesztése a háborús helyzet miatt kiemelet jelentőségűvé vált.

Majd azt is kiemelte, hogy Ukrajnát illetően „Magyarország álláspontja fedésben van a NATO álláspontjával: nem szállítunk életet kioltó eszközöket és nem sodródunk bele a háborúba”.

Végül ismertette, hogy 

Ukrajna nem kapott meghívást a NATO-ba, a Szövetség higgadt és felelős döntést hozott”.

A miniszter összefoglaló videóját alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hattori
2023. július 12. 22:24
Benkő Tibor vezérezredest akarom vissza , ehelyett az operettkatona helyett!
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. július 12. 19:00
Anyáddal van fedésbe! A vagongyártás az Egyiptomiknak az van veszélybe
Medici
2023. július 12. 18:47
Ez az ember is mindenre való, csak honvédelmi miniszternek nem. Mit hazudoznak ezek össze reggeltől estig a mi állítólagos kívülmaradásunkról. Na és persze sok minden másról....
files32
2023. július 12. 18:45
Erdogan jól megszopatta a birkavezéreket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!