Jó hír a Magyar Nagydíj szerelmeseinek: ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá

2023. július 22. 19:36

A hosszabbítás feltételéül szabták, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását.

2023. július 22. 19:36
F1 Grand Prix of Hungary

A 2032-es idényig biztosan a Forma-1-es versenynaptár egyik helyszíne marad a Hungaroring, miután ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá a 38. Magyar Nagydíj szombati napján, Mogyoródon.

Az eredetileg 2027-ig érvényes megállapodás meghosszabbításáról Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója számolt be sajtótájékoztatón.

Schmidt Ádám a bejelentéskor elmondta, a versenysorozat jogtulajdonosa

a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását.

„Terveink szerint év végére megszületik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye, majd a kormány támogató döntése után 2024 elején lép hatályba a szerződés és elkezdődhetnek az előkészületi munkálatok” – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a szerződéshosszabbítást a Honvédelmi Minisztérium nevében Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter írta alá.

Schmidt Ádám kiemelte, hogy

a Forma-1-es Magyar Nagydíjat 1986 óta megszakítás nélkül minden évben megrendezték,

ezzel a mogyoródi pálya Monza mögött a második azoknak a versenyeknek a rangsorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a naptárban.

„Ez a futam már régen túlmutat egy egyszerű sporteseményen: Magyarország egyik legfontosabb nemzetközi rendezvénye, amelyre minden évben külföldi szurkolók tízezrei látogatnak el hazánkba, a televíziós közvetítést pedig az egész világon látják” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Bryn Lennon/Getty Images

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snfbvksan
2023. július 23. 10:01
A pénzmosoda nem állhat le.
Takagi
2023. július 22. 20:44
Szuper!
Chekke-Faint
2023. július 22. 20:02
De, hát innen mindenki menekül aki tud
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!