Honvédelem a suliban

2023. július 10. 21:31

A disznótornak és a katonai felkészülésnek egyaránt van némi férfias, félelmet nem ismerő jellege, fegyverhasználatot is igényel mindkettő.

2023. július 10. 21:31
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Nem tudtam, mi hiányzik. De megmondták. Hogyhogy kik, micsoda hülye kérdés! Hát a kormány, ő szokta. Például amikor nekem még eszembe sem jutott, hogy pont a státusztörvény hiányzik meg a CT vizsgálatok államosítása, ő már kitalálta rejtett vágyaimat. Kiderült, hogy most éppen új tantárgyra vágyom: a »Honvédelem«-re az arra vállalkozó iskolákban. Már csak ezzel tudnak örömet szerezni a pedagógusoknak. Lehetne más ötlet is, de a suliban mégsem szoktak disznótort rendezni, pedig a kormányoldal jeles tollnoka szerint annál nincs is nagyobb öröm a magyar számára. »Annak, aki nem érti, hogy a magyar ember ösztönösen, tudatosan, és egyébként mindenféleképpen miért vonzódik a disznótorhoz, szerintem semmiről sem érdemes beszélni, ami ezzel a néppel kapcsolatos. A disznótor…szakrális esemény.«

De ha már disznótor a tornateremben nem is jöhet szóba, még mindig itt van az új tantárgy. A disznótornak és a katonai felkészülésnek egyaránt van némi férfias, félelmet nem ismerő jellege, fegyverhasználatot is igényel mindkettő. (Emlékezzünk, Karácsony ellen Orbán első vádja az volt, hogy lekésné a disznótort.)”

***

Nyitókép: Facebook
 


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. szeptember 01. 12:03
A kivénhedt kádárcenzor állapotba került, amikor megtudta, hogy Orbánt 110 millióan nézik, őt meg itt hatan.
jagdpancer
2023. július 11. 16:21
'" Kell még valamit mondanom Ildikó " ?
Hopszjuliska
2023. július 11. 13:44
"A disznótornak és a katonai felkészülésnek egyaránt van némi férfias, félelmet nem ismerő jellege, fegyverhasználatot is igényel mindkettő." Cenzor - miért baj, ha férfias tevékenységet végeznek a fiúk? minimum 500 éve (vagy régebben) ezt tanulják az egészséges szocializációban! Vagy holland szépségkirálynőket akar egészséges lekületű János Vitézek helyett? Amúgy a számomra nagyon kellemetlen szocializmusban is volt "honvédelmi gyakorlat", amikor lőni kellett légpuskával, és célkörbe dobálni a maroklabdát - ami a gránátot helyettesítette. Szóval kicsit öngólt lőtt!
hátakkor
2023. július 11. 12:17
A honvédelem a suliban is azzal kezd hogy óvakodj az ilyen belső kommunista felforgatóktól, mint szocionista Ildikó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!