Helikopterek özönlötték el az eget a főváros felett – a Hungaroringre tartanak

2023. július 23. 15:07

A városban járva arra lehetünk figyelmesek, hogy felettünk az égen elhúz egy-egy helikopter.

2023. július 23. 15:07
null

A vasárnapi mogyoródi Forma–1-es futam miatt megnövekedett a helikopterforgalom Budapest fölött, a városban járva arra lehetünk figyelmesek, hogy az égen felettünk felbukkan egy-egy helikopter.

Ugyanis vannak már olyan cégek, amelyeknek a fő profiljuk, hogy a Hungaroringra szállítanak ügyfeleket, de ez nem meglepő, ugyanis ilyenkor több nagyon gazdag külföldi vendég érkezik az országba, akik könnyebben megengedhetik maguknak ezt a szolgáltatást. A megnövekedett autóforgalom miatt ilyenkor a pálya felé hatalmas dugók alakulnak ki, ezért azok, akik megtehetik, könnyen juthatnak arra, hogy inkább kifizetnek egy magasabb összeget a helikopterre, és akkor 15-20 perc alatt odaérnek a pályához.

Megnéztünk néhány helikopter-transzferrel foglalkozó céget, hogy milyen áron szállítják az utasokat. Ennél a cégnél például személyenként

  • 255 euróba kerül egy Budapest–Hungaroring út,
  • 410 euróba kerül egy Hungaroring–Budapest út,
  • egy oda-vissza út pedig 670 euróba kerül.

És ha egy oda-vissza útnál az utas nem önállóan megy el a felszállóhelyig, hanem azt kéri, hogy előtte a hotelnél vegyék fel, és utána ott tegyék le, akkor plusz 20 ezer forintot (50 eurót) is ki kell fizetni.

Olyan oldalt is találni, ahol a Budapest-Hungaroring útvonal ár 299 eurónál kezdődik. Itt a Hungaroring-Budapest 389 euróba kerül, míg az oda-vissza út 688 euróba. 

Aki Ferihegyet is érintené, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia

Az árak nagymértékben megemelkednek, ha a ferihegyi reptér és a Hungaroring között szeretne valaki helikopterrel közlekedni, hiszen a nemzetközi repülőtér illetékeit és díjait is ki kell fizetni. Egy oda-vissza út ilyen esetben több mint 1 millió forintba, nagyjából 3100 euróba kerül.

A Flightradar 24 oldalára ellátogatva bárki nyomon követheti, hogy jelenleg milyen a helikopterforgalom a főváros felett. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. július 23. 22:28
a faszért kell naponta 5ször bejelentkeznem
Obsitos Technikus
2023. július 23. 21:04
Na eddig tartott. Kibírtátok?
states-2
2023. július 23. 19:39
A jó édes kurvaanyját annak, aki rászabadította a fővárosra a helikoptercsordát. Sokáig nem kell kutakodni, hogy ki a felelős, melyik elvtársat, melyik büdös komcsit kenték meg a Fővárosi Önkormányzatnál Balfaszgeli munkatársai, tanácsadói közül.
evass816
2023. július 23. 18:46
Az összes tehénnek meg a kurva anyját, amiér telefingják a légkört metánnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!