Dübörög a Pride: ellenzéki dzsembori lett a felvonulásból

2023. július 15. 18:37

Többek között Szabó Tímea, Karácsony Gergely, David Pressman és Berg Dániel is részt vett a Budapest Pride-on.

2023. július 15. 18:37
null

Szombat délután háromkor indult az idei Pride felvonulás a Vajdahunyad vára előtti zöldterületről, a felvonulók a Hősök teréről az Andrássy úton, majd a Teréz körúton masírozva végül visszatértek a Hősök teréhez, ahol beszédek is voltak.

Ahogy korábban, úgy most is olyan „celebek” mint Steiner Kristóf mellett baloldali politikusok is csatlakoztak a programhoz. DK-s és MSZP-s politiusok mellett megjelent a rendezvényen Szabó Tímea is a Párbeszéd részéről. „Egymást elfogadó, csodálatos emberek között” – írta a képhez a politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pankotai Lili és gyerekek is voltak a melegfelvonuláson

Több ellenzéki politikus is vonult a Pride-on. Galériánk.

 

 

Megjelent  Pankotai Lili is, Karácsony Gergely főpolgármester pedig beszédet mondott a tömeg előtt, de David Pressman amerikai nagykövet is ott volt a felvonuláson. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pressman és Karácsony is tiszteletét tette a Budapest Pride-on

A rendezvény szlogenje idén is úgy hangzik: „Vedd vissza a jövőd!”

Továbbá a Momentum is tiszteletét tette az eseményen, amelyről Berg Dániel osztott meg egy Facebook-posztot az alábbi szöveggel:Győnyörűek vagytok, szeressétek egymást!” 

 

A DK sem maradt ki a „buliból”

Dobrev Klára is bejelentkezett a felvonulásról, az általa megosztott képeken látszik, hogy Arató Gergely is elkísérte. „Jogod van szeretni és szeretve lenni. Még akkor is, ha az államilag propagált gyűlölet minden percben igyekszik ezt megkérdőjelezni, vagy megakadályozni. Legyetek büszkék, mert minél színesebb a társadalmunk, annál sikeresebb ország leszünk!” –fogalmazott Gyurcsány Ferenc felesége.

 

Kunhalmi Ágnes is tiszteletét tette

Deák Dániel osztotta meg a közösségi oldalán, hogy Szabó Tímea mellett Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence, és Szabó Rebeka is részt vettek a felvonuláson. A véleményvezér így kommentálta a posztot: „Emberek, akiket soha nem látsz magyar zászlóval, de a nemzetközi nagy cégek és spekulánsok ünnepi színeibe minden évben beöltöznek”!
 

 


 

***

Nyitókép: Facebook
 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik