Pressman és Karácsony is tiszteletét tette a Budapest Pride-on

2023. július 15. 15:35

A rendezvény szlogenje idén is úgy hangzik: „Vedd vissza a jövőd!”

2023. július 15. 15:35
null

Szombaton délután kettőtől gyülekeztek a résztvevők a 28. Budapest Pride Felvonulásra a Vajdahunyad vára előtt. Majd egy órával később 15 órakor indultak el az Andrássy út irányába. A porgram szerint a következő útvonalat teszik meg: Vajdahunyad vára előtti füves terület – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Király utca – Lövölde tér – Felsőerdősor utca – Kodály Körönd – Andrássy út – Hősök tere – Vajdahunyad vára előtti füves terület.

A Pride-on idén is részt vesz Karácsony Gergely főpolgármester is, aki várhatóan beszédet is mond majd.

A főpolgármester mellett David Pressman is ott van a felvonuláson. A rendezvény szlogenje idén is úgy hangzik, hogy: „Vedd vissza a jövőd!”, ami a szervezők szerint rámutat a társadalomban meglévő rendszerszíntű problémákra, mint a rasszizmus, a lakhatási válság, az ökológiai krízis, a demokrácia válsága, a homofóbia, a transzfóbia és a szexizmus.

 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/ MTI

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 18. 21:49
Tangában vonultak... Kézenfogva?????....
catalina11
2023. július 17. 18:47
Pressman és Karácsony is tiszteletét tette a Budapest Pride-on"---- ezek kazettás bombát hordnak a gatyájukban...
Ammama
2023. július 16. 21:45
"A Pride szlogenje: Vedd vissza a jövőd" Nézzük csak. 1, leszbikusok- méh van, sperma beszerezhető, jövő van. 2, meleg férfiak - luk van, farok van. Jövő? 3, ivartalanított férfiak- luk van, farok nincs. Jövő? 4, kecskeb@szók- kecske beszerezhető, farok van. Jövő? Stb
Lajoss
2023. július 16. 11:35
Civilizált helyeken a pride egy népünnepély..mondom,civilizált helyeken..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!