Az európai középosztály túlképezte magát

2023. július 13. 06:13

Nincs mit csodálkozni azon, hogy elindulnak a távol-keleti vendégmunkások, mert valakinek dolgoznia is kellene.

2023. július 13. 06:13
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Az európai középosztály túlképezte magát. 

Így aztán a hajszolt felsőoktatás-fejlesztés eredményeként most  könyörögni kell a brazil/dél-amerikai, arab és afrikai hátterű családok immár EU állampolgár fiataljainak (és a mi cigányainknak!), hogy legalább egy szakmát megtanuljanak és elvégezzék azt a munkát, amit a diplomások (jórészt az őslakos fehérek) már nem hajlandók. 

És ha ezt ők (a brazil/dél amerikai, arab és afrikai hátterű családok mostanra EU állampolgár fiataljai + a mi a cigányaink) nem teszik, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy elindulnak a távol-keleti és a közép-ázsiai vendégmunkások millió-szám, mert valakinek azért dolgoznia is kellene, miközben itt lelkes kukaborítgatás, tanárverés, autófelgyújtás megy, illetve a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése.

A magyar soros EU elnökség egyik fontos témája lehetne az EU-s alsó középosztály szakképzés alapú társadalmi integrációja, ami szakmát kínálna, és az európai normákhoz való egyértelmű igazodást várna el. 

Ha így lesz, akkor azzal végre racionális, építkező és gazdasági érdekeket, az itt élők gazdagodásának a célját is felvállaló Unió jöhetne létre a mostanra csak eszméket hajkurászó gittegylet helyett.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. július 13. 14:07
Régi haverom (50) technikusi/mérnöki munkát végez. Létrára is mászik, a csavarhúzót és a fúrógépet is megfogja: szerel. Vállalkozó. Annyit kér a munkájáért, amennyit nem szégyell. Máshogyan: úgy próbál magának időt csinálni a pihenésre, hogy extrém magas áron is ad ki árajánlatokat, hátha nem fogadják el. De elfogadják. És nem aggódik a konkurencia miatt, az ugyanis nincs. Nincs olyan fiatal, akinek van egy kis esze, ne adj Isten diplomája és megfogja a csavarhúzót, fúrógépet.
kvmny
2023. július 13. 09:52
Kedvenc statisztikai hazugságuk, amikor azt lobogtatják, hogy mennyire jó egyetemre menni, mert az egyetemisták között a legkisebb a munkanélküliség. Akkor nézzük meg, ki dolgozik a végzettségének megfelelő munkakörben, és ki pl. a mcdonalds-ban, vagy eladóként, vagy "titkárnőként", ...
P_F_Juli
2023. július 13. 09:27
Van ebben igazság, mivel elhitették a régi munkásréteggel, hogy a "képzettség teszi az embert", ezért túl sokan akartak diplomát (mindegy milyet), s ezzel párhuzamosan csökkent a fizikai munkavégzés iránti kedv. A használhatatlan diplomák birtokában már nem akaródzott szakipari munkát végezni, máshoz viszont nem értettek, és könyvtáros, bölcsész, marketinges is csak a politika színpadán érvényesülhet, ha "politikailag prostituálja" magát. Nehéz visszafordítani a gondolkodást - példa erre az a libsi tiltakozási hullám, amely az Orbán kormány szakképzés újraindítási törekvéseit követte. Ez az út is hosszú lesz, de már látszik az eredmény, mivel egyre többen látják be, hogy ezek a foglalkozások értékesebbek, sőt jövedelmezőbbek is, mint néhány haszontalan diploma.
JohnnyBeGood
2023. július 13. 08:50
Igen, egy halom fiatal szerzett használhatatlan diplomát, - pszichológus, könyvtáros és egyéb reál tárgyak mentes szakon - amivel szép ruhában állhat a recepción. Ez is egy eredmény, csak senkinek sem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!