Afrikai levegő érkezik vasárnap, készüljünk a kánikulára!

2023. július 08. 17:11

Rengeteg napsütés, száraz idő várható.

2023. július 08. 17:11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint dél felől anticiklon nyúlik be a kontinens déli és középső részei fölé, emiatt ott napos, száraz az idő. A magasnyomás áramlási rendszerében 

Afrika felől egyre melegebb, szubtrópusi levegő érkezik, így a hőmérséklet már többfelé haladja meg a 30 fokot. 

Időjárási frontok a nyugat-európai partvidéken, valamint a Kelet-európai-síkságon és a Balkán-félsziget keleti részén okoznak felhősebb, csapadékosabb időjárást. Ukrajnában és Romániában felhőszakadások nyomán jelentős mennyiségű, helyenként 80 mm-t elérő csapadék hullott az elmúlt 24 órában. A hidegfront előoldalán Oroszország déli része fölé forró levegő áramlik, a Kaszpi-tengertől nem messze szokatlanul magasra, 40 fokig emelkedett a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását is anticiklon alakítja, így sok napsütés, száraz idő várható. Vasárnap már az ország legnagyobb részére beköszönt a kánikula.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. július 09. 07:15
Az sokat számít, hogy éjszaka viszonylag hűs van.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 08. 19:34
mán a levegö izs afrigai migráncs
templar62
2023. július 08. 18:43
Google : " surface pressure chart met ofice uk "
Lombi
2023. július 08. 18:42
Már ma délután megérkezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!