A svéd külügyminiszter üzent Magyarországnak

2023. június 13. 11:31

Tobias Billström szerint Svédország NATO-csatlakozása megerősíti Európa biztonságát.

2023. június 13. 11:31
null

Tobias Billström, Svédország külügyminisztere úgy véli, országa „jelentősen megerősíti a NATO szövetségének biztonságát”, de különösképp az európai kontinens biztonságát. Svédország csatlakozásával Oroszországon kívül az összes balti állam NATO-tag lesz – idézi a minisztert a lengyel Rzeczpospolita.

A külügyminiszter elmondta, Svédország minden előkészületet végrehajtott a csatlakozáshoz. Beszélt arról is, hogy Magyarország támogatóan tekint Svédország NATO-csatlakozására, ugyanakkor

felszólította a magyar kormányt, hogy kezdjék meg a ratifikációs folyamatot. 

„Ez egyértelmű üzenet a svéd kormánytól” – jelentette ki. 

***

Nyitókép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

 

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. június 14. 00:47
A legutplsó orosz - svéd háborúban is hősiesen helyt álltak, néhány katona meghalt, erre azonnal békét kötöttek. Most is olyan harcias nép a svéd, mint a hollandok voltak Srebrenicában, puskalövés nélkül elfutottak. A jólétben nem szeretnek harcolni, azt várják, hogy majd a MATO-ban a magyar katonák megvédik őket.
letsgobrandon
2023. június 13. 20:48
és ha , nem ? akkor nem vehetünk több gripent ?... köcsög
letsgobrandon
2023. június 13. 20:46
felszólította a magyar kormányt, hogy kezdjék meg a ratifikációs folyamatot. -- ...mi van ???
akkor ki
2023. június 13. 20:16
Megszavazzuk! De! Az összes szutykot, amit a EU liberók szétosztanak a karámok között, tőlünk mind elviszik a svédek. Nekik már úgy is mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!