Az új török külügyminiszterrel már sort is kerítettünk egy telefonos megbeszélésre

2023. június 05. 06:46

Gratuláltam neki természetesen, és elmondtam neki, hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért.

2023. június 05. 06:46
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is. A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz.

Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt. Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre.

Gratuláltam neki természetesen, és elmondtam neki, hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért. Biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt, és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban.”

Nyitókép: Adem ALTAN / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. június 05. 15:52
Hát, nem is tudom jó stratégia e ez? Most akkor megint emelkedik a gyógyszer ára. Ha az adója is emelkedik. Ha mégis megveszem, talán életbe maradok. De hát annyi pénzem nincs, hiába adja drágábban, akkor már nem tudom megvenni. Tehát meghalok. Vagyis nem lesz vevő. Ja, és szavazó se. Kinek jó ez?
Istók3
2023. június 05. 10:41
"megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban" Asszem, Svédország még sokáig nem lesz NATO-tag. (Ami persze a svédeknek is jó, hiszen körül vannak véve NATO-tagokkal, tehát katonailag tökéletesen fölösleges lenne belépniük.)
Coupdetat
2023. június 05. 09:45
Az esetleges telefonszám változásokat a türk tanácsban is be kell jelenteni ... az nagyon fontos , már csak oda tartoztok. ----------------------------------------------------------------------------- "Drasztikusan emeli az Orbán-kormány a gyógyszeradót, egyes készítmények akár el is tűnhetnek a patikák polcairól" "E szerint a támogatott, 10 ezer forintot meg nem haladó termelői áras gyógyszerek után 20 százalék, az ennél drágábbak után az eddig 28 százalék helyett 40 százalék extraadót kell a gyártóknak és forgalmazóknak befizetni július elsejétől."
kunfia
2023. június 05. 08:00
Lefety, lefety.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!