Szijjártó: Ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot az ukrán külügyminiszter

2023. június 20. 16:43

A magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott a hadifoglyok kiszabadítása – szögezte le Szijjártó Péter.

2023. június 20. 16:43
null

Dmitro Kuleba ukrán kollégánk ma ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Dimtiro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint „Orbán Viktornak személyes érdeke fűződött a kárpátaljai hadifoglyok kiszabadításához”. 

„Többször világosan elmagyaráztuk már, de most tegyük meg újra: az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból.

– szögezte le Szijjártó Péter. „Ugyanakkor örülünk annak, hogy ez megtörtént, hiszen ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír. Ez pedig tizenegyszeresen is az” – írta.

A külügyminiszter úgy folytatta, „ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat, azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak. A hazug támadások és a személyeskedés helyett inkább örülni kellene a tizenegy ember szabadságának.„

Szijjártó azt írta, hogy ha ukrán kollégájának bármilyen kétsége vagy kérdése van, „tudja hogy tudja elérni”.

„Mi továbbra is kitartunk a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné az emberek szenvedését, sok száz, sok ezer, sok tízezer ember szenvedését” – zárta bejegyzését a magyar külügyminiszter. 

***

„Orbán Viktor személyes érdeke volt a hadifoglyok kiszabadítása" - mondta az ukrán külügyminiszter

Dimitro Kuleba szerint a magyar miniszterelnöknek meg kellett mutatnia a „magyarországi és a külhoni magyaroknak, hogy ő az egyetlen védelmezőjük".

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2023. június 21. 13:01
"Ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott” Hazudnak rendületlenül...
Házam Hazája
2023. június 20. 22:47
A sok balos fasznak legalább lesz mire felülnie. Ez azért 2023. 06. 20-án mókásnak tűnik, miközben az elmúlt évben milliók kaptak "gázfaszt". Amerika nem várja meg, hogy a hitelezői benyújtsák az igényeiket. https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/gazimport-gazar-energiavalsag-katar.772906.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Teréz A Piréz
2023. június 20. 21:14
Nem akarnak helyettük száztíz ifjú titánt hazavinni, akik dologtalanul lófrálnak Budapesten a meseautóikkal?
Kivűlálló
2023. június 20. 20:05
1; Ukrajnának annyi köze van a dologhoz, mint amennyi eszük Ukrajna vezetőinek! 2; Szijjártó Péter hiába fárasztja magát, az ukrán vezetésnek nincs agya (különösen Kulebának és Podoljaknak (de azért Zelenszkijről se feledkezzünk meg a "Darwin-díj" odaítélésénél), így felfogni sem képesek amit mi, magyarok mondunk! Amúgy meg, szóra sem kéne ezeket a patkányokat méltatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!