Pressman megint kritizál: Magyarország makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát Oroszországgal

2023. június 07. 19:54

Az amerikai nagykövet szerint „helytelen továbbra is Oroszországra támaszkodni, miközben az megpróbálja lefejezni demokratikus szomszédját, Ukrajnát”.

2023. június 07. 19:54
null

Magyarország makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát Oroszországgal. (…) Helytelen továbbra is Oroszországra támaszkodni, miközben az megpróbálja lefejezni demokratikus szomszédját, Ukrajnát” – többek között erről is beszélt David Pressman amerikai nagykövet az amerikai-magyar tudományos együttműködés tiszteletére tartott szerda esti fogadáson, tudósít a Telex.

„Néhány dolog egyértelmű: Oroszország kezdte ezt a háborút, Oroszország volt az, aki megszállta Ukrajnának ezt a területét, és a gát Oroszország irányítása alatt volt” – mondta a nagykövet, aki szerint „miközben Magyarország egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát Moszkvával, a Nova Kahovka-i víztározó gátjának lerombolása miatt kiszabadult hatalmas vízhullám több tízezer embert kényszerített lakóhelye elhagyására Herszonban és környékén.”

Pressman azt is kijelentette:

bár jelenleg úgy tűnhet, világok választják el egymástól a magyar és az amerikai kormány álláspontját, ugyanakkor például az űrkutatás területén az Egyesült Államok és Magyarország jelentős előrelépést tesz együtt.

Ennek kapcsán megjegyezte: az Egyesült Államok büszke Magyarország és az amerikai székhelyű Axiom Space cég együttműködésére, amelynek célja, hogy 2024-ben magyar űrhajóst küldjön a Nemzetközi Űrállomásra. „Ebben a szellemben az Egyesült Államok arra is felkéri Magyarországot, hogy csatlakozzon hozzánk és nemzetközi partnereinkhez az Artemis Egyezmény aláírásában, amelynek célja az űr békés, polgári célú használatának előmozdítása, beleértve az olyan kutatás és felfedezés célját, mint amilyen Magyarország küldetése is a Nemzetközi Űrállomáson.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gsss
2023. június 08. 21:04
Még nem kértünk másik nagykövetet attól szenilis beteg elnöktől? Utasítsuk ki már innen ezt buzit, rontja a levegőt meg hogy mer a belpolitikába beleavatkozni? Takarodjon innen!
KBA98
2023. június 08. 16:56
Ezt a szemetet miért nem utasítjuk ki?
SigSauer
2023. június 08. 12:01
Jól látja a buzi. Mert ez az érdekünk, az övég meg tudjuk, hogy nem, de ki nem szarja le? Azt USA-nak újra kellene gondolnia a helyét, szerepét, súlyát a világban. Nem csak az adósságuk magas, a haditechnikájuk is szar, illetve China and Russia erősen beelőzött... Ez van. Fekszik, nyugszik, újratervez. Ugatás helyett célszerűbb lenne barizni.
WWIII.
2023. június 08. 11:57
Pressman you cocksucker. Between Hungary and Russia there are mutual economic interests, nothing more. Can you finally understand that? Otherwise, what do you have to do with it? Pressman te faszszopó. Magyarország és Oroszország között kölcsönös gazdasági érdekek vannak, semmi több. Meg tudod ezt végre érteni? Különben meg mi közötök hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!