Orbán Viktor az Európai Tanács elnökének: Brüsszel költségvetési javaslata komolytalan és vitára alkalmatlan

2023. június 27. 12:47

A miniszterelnök videókonferencián tárgyalt Charles Michellel, valamint a horvát, a belga, a luxemburgi, a szlovák és a svéd miniszterelnökkel.

2023. június 27. 12:47
null

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videókonferencián tárgyalt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, illetve a horvát, a belga, a luxemburgi, a szlovák és a svéd miniszterelnökkel. A megbeszélésen Orbán Viktor egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország elutasítja a migrációt és a brüsszeli bürokrácia növelését elősegítő uniós költségvetési javaslatot.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság uniós költségvetési módosító javaslata jelenlegi formájában komolytalan és vitára alkalmatlan.

A megbeszélés után kiadott közlemény szerint Brüsszel összesen 50 milliárd eurós támogatást nyújtana Ukrajnának úgy, hogy egyelőre tisztázatlan a háború kezdete óta eddig küldött EU-források felhasználása is. Ennek ellenére Brüsszel újabb forrásokat követel a tagállamoktól, hogy fedezze az emelkedő kamatok miatti hiányt az uniós költségvetésben, miközben a korábbi közös hitelfelvételből Magyarországnak és Lengyelországnak járó pénzt továbbra is visszatartja.

A magyar kormányzati álláspont szerint Brüsszel ahelyett, hogy megállítaná az illegális bevándorlást, további milliárdokat akar költeni az illegális migránsok Európába hozatalának támogatására. Orbán Viktor kijelentette: az illegális migrációra az lenne a megoldás, hogy

ha valaki benyújt egy belépési kérelmet az unió területére, akkor amíg a kérelmét el nem bírálták, az adott személynek az európai határokon kívül kell maradnia.

(MTI) 

Orbán a Bildnek: Nem érdekel Oroszország, nem érdekel Putyin, Magyarország érdekel

Ha az amerikaiak békét akarnak, béke lesz, Ukrajna nem szuverén ugyan, de büszke ország, Prigozsin puccsa pedig jelentéktelen a miniszterelnök szerint.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. június 29. 13:13
Bagoly mondja verébnek, nagyfejű!
olajfa1
2023. június 29. 11:54
Brüsszel FASISZTOID költségvetést csinált! Brüsszeli vezetést a NEMZETKÖZI BÍRÓSÁG ELÉ kellett volna -már régen- küldeni! az antidemokratikus, az erőszakos, a FASISZTOID erőszakja miatt!!!
Odone Ricci
2023. június 27. 17:18
Lefordítva brüsszeli RETORIKÁRA: " Magyarország szolidaris minden menekülővel, akik beadták kérelmüket hazánkba tartózkodási engedélyt kérni. Megadunk minden kért szociális támogatást az ország gazdasági lehetősége szerint. Az illegális migrációt viszont em tartjuk kívánatosnak a közbiztonság veszélyeztetése miatt. --- - A brüsszeli Bizottság 5O milliárd eurós támogatását örömmel teljesítené, ha Magyaroszág kapott volna támogatást a déli határzár felépítéséhez, mellyel csökkentette a Franciao.-ba, Németo-ba, Belgiumba és Svédországba igyekvő gazdasági migránsokat, valamint ha kapott volna legalább részletben a helyreállítási alapkölcsönből (Recovery fund), amit minden tagország megkapott, kivéve a két egykori szocialista országot. Magyarország ennek ellenére továbbra is EURÓPEISTA, ATLANTISTA és az UKRÁNBARÁT és SEGÍTŐ tagország marad és kíván további sikeres munkát a Bizottságnak." ----- Nyilatkozat VÉGE Ilyen szövegeket értenek és értékelnek Bruxelles-ben , de az illetékesek úgysem hallgatnak rám...........
jánosbácsi
2023. június 27. 16:54
Az Unió második legszegényebb országának a vezetőjének nem tetszik az uniós költségvetés. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!