Nagy Ervin Philipnek: Nem elég, hogy közpénzen milliárdos vagy, de még rá is köpsz azoknak a fejére, akik minden nap a gyerekedet tanítják

2023. június 18. 12:54

„Ahol felnőttem, és valakit seggbe rúgtak egy kocsmában, ott nem az a divat, hogy arrébb sétálunk” – fogalmazott a színész.

2023. június 18. 12:54
null

A Telexnek adott nagyinterjút Nagy Ervin, amelyben a színész beszélt a Rákay Philippel folytatott csörtéjéről, feleségéről, valamint gyermekkoráról és politikáról is.

Nagy Ervin az interjúban nem kertelt, elmondta, hogy imád a figyelem középpontjában lenni: „Én szívesen megcsinálok 160 darab szelfit, ha azt látom, hogy csillogó szemű kislányok jönnek oda hozzám. Minek játszam az elérhetetlen színészt? Én egy újvárosi panelgyerek vagyok, aki nagyon szereti, ha szeretik. Kábé erre tettem fel az életemet. Ráadásul ebben az országban ez nem tud egy olyan léptékű dolog lenni, hogy leessen a bal karom tőle”.

A színész elmondta, hogy büszke arra, hogy buszozik, kettes villamosozik, és arra is, hogy a nép között jár. Hozzátette, hogy ő jóban akar lenni az emberekkel. Állítása szerint az aszfaltozóval is öt másodperc alatt meg tudja találni a közös hangot, úgy véli, hogy közelebb áll hozzá a vidéki ember habitusa, mint a fővárosi értelmiségé. „Sűrűn járok vidékre, szeretem, mert a gyerekkoromra emlékeztet. De valahogy felnőttkoromban is az ilyen nagyhangú nagyszívű csávók kerülnek a közelembe. Én nem az iskolában bízom, hanem a tisztaszívűségben és az egyenességben. Abban, aki a bajban elindul értem” – fogalmazott.

Nagy továbbá beszélt felesége, Borbély Alexandra színészpályafutásáról, teljesítményéről is,

amelyet szerinte nem díjaznak eléggé Magyaroszágon.

Ezt azzal támasztja alá, hogy Borbély 2017-ben Európai Filmdíjat is nyert már, de Kossuth-díja egyelőre nincs.

„Európa legjobb színésznőjének lenni az minimum Kossuth-díj, én ezt gondolom. Az, hogy ő ezt nem kapta meg, egy kirívóan szakmaiatlan dolog. De legalább Csehországban és Szlovákiában elismerik, és méltóképpen kezelik ezt a magyar lányt” – fogalmazott feleségéről, akitől tavaly születtek meg ikerlányai.

Ismeretes, hogy Nagy Ervin korábban azt mondta a 24.hu-nak a kormányellenes tüntetések értékelésekor, ha Párizsban lennénk, már égne az egész város. Rákay Philip a Facebookon reagált az elhangzottakra, mire Nagy Ervin azt vetette Rákay szemére, hogy amikor nemrég összefutottak a Haris közben, szemtől szemben is elmondhatta volna a kritikáját, de nem tette. Ennek kapcsán írta azt a színész, hogy „úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít”.

„Ahol felnőttem, és valakit seggbe rúgtak egy kocsmában, ott nem az a divat, hogy arrébb sétálunk”

A Telexnek adott interjúban erről a témáról is szót ejtett: „Ahol felnőttem, és valakit seggbe rúgtak egy kocsmában, ott nem az a divat, hogy arrébb sétálunk. Ha becsmérelnek, az embert kihívjuk a kocsma elé – vagy ha az anyánkat szidja. Én ebből a kultúrából jövök, és nem is fogok megváltozni” – hangoztatta.

A színész elvinné Ózdra Rákayt, hogy lássa ezt az országot. „Meg kéne nézni Ózdot is az aranymercivel” – fogalmazott. Hozzátette: „Szerintem ez hiányzik neki, mert akkor lehet, felfogná, milyen pofátlanság, hogy aranymerciből, lehúzott ablakkal kisercintek a 200 ezer forintot kereső tanárokra”.

„Nem elég, hogy közpénzen milliárdos vagy, de még rá is köpsz azoknak a fejére, akik minden nap a gyerekedet tanítják. Remélem, ez azon az oldalon is kiveri a biztosítékot” – üzente a jobboldali véleményvezérnek.

A színész azt mondja, ő nyugodt szívvel, lelkiismerettel tud felszállni a hetes buszra is,

nem fél senki reakciójától amiatt, amiket nyilatkozik a közügyekről.

Nagy Ervin azt is elmondta, hogy a kurázsit akceptálják, díjazzák az emberek. „Én jól érzem magam abban, hogy a 10 millió ember közül az egyik vagyok, velük vagyok, velük akarok élni, nem pedig valami feudális valamiben, amiben felhőkről lehet lenézni a magyar valóságra. Ez egy tévút, politikailag is, művészileg, de legfőképp emberileg” – fogalamzott.

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. június 19. 22:42
Igen te féreg téged is csak szemközt köplek, majd még jól le is ütlek, mert azt merészeled képzelni hogy kioktathatsz.
col.Cowalsky
2023. június 19. 12:29
Arra leszek kiváncsi, hogy a két NER pénzből tengődő "színészóriás", Fejben-Noár-Hadik Áron és Musztángosi-Kincsem-Püffedt Örvájn mikor kezdenek rivalizálni és egymást köpködni?!? :D Örvájn a Hídember című filmben Kossuth Lajost alakította - szerintem - remekül. Kár, hogy ide jutott... :( Apropó!!! Mikor is készült a Hídember?!? 2002. (Fidesz) Kincsem?!? 2017. (Fidesz) Hadik?!? 2023. (Fidesz) Vajon melyikük hiszi el, hogy ő lesz a következő "nép szolgája"? (A következő Zelenszkij) Szánalmas és nyomorúságos...
Csillagrombolo
2023. június 19. 12:21
Ezzel az 59-es kalapméretű kocka fejjel, meg a holdig erő egóval...mar rég baj van a mai nőkkel, hogy erre nedvesedik a bugyi :) Első filmes szereplése óta unszimpatikus...pedig ismeretlenül nem szoktam mérlegelni bárkit, de jobb is, hogy inkább őt nem kell..
NTLLK
2023. június 19. 12:03
Ervin ki van tanítva egyre jobban! Az egész szóhasználata gondosan megtervezett kommunikációs tréning eredménye. De azért még van mit tanulnia. A feleségemet Kossuth díjra ajánlani... Ehhez pofa kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!