Márki-Zay Péter teljesen kiborult, miután a Fidesz azt állította, hogy túszul ejtette Hódmezővásárhelyt

2023. június 16. 17:13

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint a polgármester saját politikai túlélésért „túszul ejtette” a várost. Márki-Zay szerint azonban Lázár egy „aberrált, migránsbetelepítő”, illetve egy „egyre inkább fasiszta, sőt náci ideológiát valló párt képviselője”.

2023. június 16. 17:13
null

Lázár Jánosnak haladéktalanul le kell mondania, mert elfogadhatatlan, aljas támadással igyekezett Hódmezővásárhely lakóit szabad választásukban befolyásolni – jelentette ki Márki-Zay Péter.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint a polgármester saját politikai túlélésért „túszul ejtette” a várost.

A polgármester hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján Lázár János korábbi nyilatkozatára reagált; a miniszter szerint nem lehet olyan emberre bízni Hódmezővásárhely jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál.    

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, egy politikus, aki ilyen megfélemlítő kijelentéseket tesz,

azt a közösséget, melynek szolgálatára fölesküdött, nem maradhat a politikában.    

Külföldi támogatások

Márki-Zay Péter a magyar demokrácia és jogállam történetében szinte példa nélkülinek nevezte Lázár János kijelentéseit, amelyekkel őt az ország érdekeinek feladásával, külföldi pénzek személyes elfogadásával vádolta meg.    

Ha Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos, az 56-os hősök és 89-90-es rendszerváltók is mind Nyugatról kértek támogatást ahhoz, hogy koruk diktatúráját lebontsák, akkor miért lenne szégyen és nem dicsőség, hogy az MMM úgyszintén nyugati magyarok támogatását kérte – vetette fel Márki-Zay Péter.   

A polgármester úgy fogalmazott: „a fenyegetés az, hogy amennyiben a választók újra megbízzák a város vezetésével, akkor a magyar kormány Hódmezővásárhely 44 ezer lakosát fogja ellehetetleníteni, semmilyen fejlődés nem lesz”. A politikus kifejtette, bár Hódmezővásárhely a megyei jogú városok közül az egyetlen, amely nem kapott rezsitámogatást, és noha a hazai úszósport kiemelt helyszíne, uszodája működtetéséhez sem nyújtott anyagi segítséget a kormány, a település az elmúlt években is szabadon fejlődött.

 

 

Márki-Zay Péter több példát fölsorolva hangsúlyozta: jobb lett Hódmezővásárhelynek az utóbbi években, a városban látványberuházások helyett olyan fejlesztések valósultak meg, melyek az itt lakók életminőségét javítják. Emellett a magánszemélyeknek eltörölték a korábban az országban legmagasabbnak számító ingatlanadót, a vállalkozásoknak pedig az infláció ellenére is a korábbinál 30 százalékkal kevesebbet kell fizetniük.

A túszul ejtett város

A jelenlegi városvezetés felelősen, korrupciómentesen, az itt élők érdekében fejleszti Hódmezővásárhelyt. Az önkormányzat nyílt tendereken választja ki és napra pontosan ki is fizeti beszállítóit” – mondta a politikus. Közölte, három és fél év alatt teljesítette az erre az önkormányzati ciklusra tett ígéreteinek 90 százalékát. Márki-Zay Péter szerint Magyarország előbb vagy utóbb megkapja az uniós forrásokat, és akkor Hódmezővásárhely is hozzájut a fejlesztési támogatásokhoz.    

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete a polgármester sajtótájékoztatójára reagálva közölte,

Márki-Zay Péter a saját politikai túlélésért „túszul ejtette” Hódmezővásárhelyt.   

 Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint bár Márki-Zay Pétert megválasztották, valójában soha nem volt Hódmezővásárhely polgármestere.

Külföldi urai megrendelésére semmi mást nem tett, mint a magyar közéletet mérgezte, megosztott, hogy uralkodhassanak. Országosan nem sikerült, ezért most megpróbálja folytatni helyben.”  Véget kell vetni annak, hogy a városnak járó támogatásból végső soron ellenzéki kampánypénzek legyenek – írták. Véget kell vetnie Magyarország kormányának, de mindenekelőtt a vásárhelyi embereknek. Jövőre, az önkormányzati választáson eljön az ideje annak, hogy a csöndes többség hallassa a hangját – tudatták a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. június 17. 09:13
hm
szárma
2023. június 16. 21:56
Szép pár!
lacika88
2023. június 16. 20:41
Gimnazista fiúkat zaklatott egy bencés szerzetestanár Elbocsátották a bencés rendből és az egyházi szolgálatból is azt a nyugalmazott szerzetestanárt, akiről egy egyházi vizsgálat megállapította, hogy a 1990-es években gimnazista fiúkat zaklatott. Tettei a vizsgálóbizottság szerint kimerítették a szexuális bántalmazás bűncselekmény fogalmát. A Szemlélek azt írja, erről az ügyben érintett Szent Mór Bencés Perjelség adott tájékoztatást. Az évtizedekkel korábbi gyermekbántalmazási ügyek kivizsgálásába a Vatikánt is bevonták, s bár a konkrét cselekmények büntethetősége elévült, az egyházi bíróság alapos eljárást folytatott, az illető szerzetest súlyos szankciók érték. A bencések tájékoztatása szerint 2018 májusában Hortobágyi T. Cirill, a bencés rend főapátja több bejelentést is kapott arról, hogy a 1990-es évek közepén a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban fiatalkorú sérelmére az egyik szerzetestanár zaklatást, sorozatos érzelmi, hatalmi és szexuális abúzust követett el. Az egyházi elöljáró még abban a hónapban vizsgálóbizottságot állított fel. Az általuk meghallgatott vallomások arról tanúskodtak, hogy az akkor még állandó bentlakásos rendszerben működő fiúgimnáziumban több fiatalkorú sérelmére elkövetett szexuális zaklatások bűncselekményei valósultak meg. A meghallgatott áldozatok minden esetben ugyanazt a bántalmazót nevezték meg. Az áldozatok mellett a tanúk meghallgatása is alátámasztotta a bejelentések valóságtartalmát. Noha az ekkor már nyugállományban lévő szerzetestanár elutasította az ellene felhozott vádakat, Sárai-Szabó Kelemen perjel, a szerzetes elöljárója az előzetes vizsgálat vádjainak súlyossága és megalapozottsága miatt eltiltotta őt a szolgálat gyakorlásától, és egy olyan távolabbi, ideiglenes tartózkodási helyet jelölt ki számára, amely a bűnismétlés lehetőségét megakadályozta. A bencések által készített összefoglaló dokumentumot a főapát megküldte a Hittani Kongregációnak, amely az egyházi büntetőeljárás lefolytatására Magyarországot jelölte ki. Ennek értelmében a Győri Egyházmegyei Bíróság meghozta ítéletét: a bencés rendből való kizárást és az egyházi szolgálatból való elbocsátást. A döntés annak teljességében 2023 áprilisában lett jogerős.
powerage
2023. június 16. 20:39
A leginkább hervasztó ebben az egészben az, hogy valaki az Egyesült Államokban használhatónak ítélte ezt a pöcsköszörűt, embereket adott mellé, pénzt adott neki és egy ideig teljesen komoly projekt ment arra, hogy miniszterelnököt faragjanak belőle. Még emlékszem, ahogy a nemzetközi sajtóban is nyomták, mint újhullámos konzervatív vezetőt, aki majd lenyomja Orbánt. Hogy nem volt nyilvánvaló az első bemutatkozásnál, hogy ez az ember maximum mobil oxigén-széndioxid konverternek használható? Ennyire hülyék odaát is? Kinek a kezében van az irányítás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!